Το αγαπημένο σας φρούτο σε μια διαφορετική εκδοχή…
Υλικά:
8-10 μπανάνες ώριμες αλλά γερές
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 αυγό καλά χτυπημένο
2 ασπράδια αυγού
2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ρούμι
λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Χωρίζετε το αλεύρι σε δύο μέρη. Ρίχνετε το μισό αλεύρι με μια πρέζα αλάτι σε μια λεκανίτσα και προσθέτετε το αυγό, το βούτυρο και το γάλα.
Ανακατεύετε καλά να γίνει ένας χυλός. Αφήνετε το χυλό να μείνει μια ώρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ρούμι με τη ζάχαρη να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κάθε μία σε 5-6 κομματάκια. Τις ρίχνετε στο ρούμι. Ανακατεύετε να μουσκέψουν και τις αφήνετε μισή ώρα, γυρίζοντας τις πότε-πότε.
Στο μεταξύ χτυπάτε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα και το ανακατεύετε με το χυλό. Βγάζετε τις μπανάνες και τις σκουπίζετε με μαλακή πετσέτα. Βάζετε μπόλικο λάδι να κάψει σε βαθύ κατσαρολάκι. Αλευρώνετε λίγες-λίγες τις μπανάνες στο υπόλοιπο αλεύρι, τις τηγανίζετε και τις βουτάτε στο χυλό.
Τις ρίχνετε στο καυτό λάδι να ροδοψηθούν. Τις τοποθετείτε σε χάρτινες πετσέτες να στραγγίξουν και κατόπιν σε πιατέλα, πασπαλισμένες με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Πηγή: sidages.gr