Ένα κέικ με ιδιαίτερη γεύση…

Υλικά:

1 ποτήρι αλεύρι κοινό
1 ποτήρι αλεύρι ΦΑΡΙΝΑ
1 ποτήρι ζάχαρη
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι λικέρ τια μαρία
7 αυγά
2 κουταλιές νες καφέ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδι. Χτυπάμε ξεχωριστά τους κρίκους με τη ζαχαρη, μετά το αραβοσιτέλαιο και τον καφέ διαλυμένο στο ποτό. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα.

Βάζουμε λίγη μαρέγκα και μετά το αλεύρι. Στο τέλος ανακατεύουμε ελαφρά και την υπόλοιπη μαρέγκα. Ψήνουμε στους 180° για μια ώρα περίπου.

Πηγή: sintagespareas.gr/