Τι κοινό έχουν η Natalie Portman, η Victoria Beckham και η Carla Bruni; Είναι όλες πλούσιες, διάσημες και αδύνατες… ακόμη κι όταν είναι έγκυες.

Λεπτεπίλεπτα πόδια και άνω άκρα, χωρίς ίχνος περιττού λίπους και πρηξίματος και μια κοιλίτσα ολοστρόγγυλη που φαίνεται μετά βίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Αυτό είναι το όνειρο των περισσότερων γυναικών που μένους έγκυες. Στην πραγματικότητα το αν θα το καταφέρουν εξαρτάται από μια «καλή δόση» γονιδίων, την υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής και φυσικά μια σωστή ιατρική παρακολούθηση.

Πολλές γυναίκες όμως πέφτουν στην «παγίδα» των διάσημων εγκύων, που βλέπουν στις τηλεοράσεις και τα περιοδικά, σε βαθμό που πολλές φορές να μην μπορούν να διακρίνουν την πραγματικότητα στην αναζήτησή τους για το «τέλειο σώμα». Μάλιστα, αρκετές από αυτές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ιδίων όσο και των εμβρύων που κυοφορούν.

Η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή είναι φυσικά τα στοιχεία που πρέπει να έχουν στο νου τους όλες οι γυναίκες που θα αποκτήσουν μωρό, πάντα υπό τις οδηγίες του γιατρού τους.

Αλλά αυτό που πρέπει να μην ξεχνούν είναι ότι το κάνουν για το καλό του οργανισμού τους και του παιδιού που θα φέρουν στον κόσμο και όχι για λόγους… αισθητικής!

Η Carla Bruni, που είναι ακόμη έγκυος και η Gisele Bündchen, που το 2009 έφερε στον κόσμο το γιο της Benjamin, κατάφεραν να «κρύψουν» την εγκυμοσύνη τους για αρκετό καιρό, κάνοντας τα μίντια να αναρωτιούνται αν όντως περιμένουν «τον πελαργό».

Η τάση αυτή των «διασήμων μαμάδων» οδήγησε αμερικανούς και ευρωπαίους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αυτό που ονόμασαν ως «mommyrexia».

Βέβαια, το να θέλει μια γυναίκα να νιώθει επιθυμητή και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της δεν είναι κάτι κακό. Αυτό που πρέπει να ανησυχεί τους γύρω της είναι οι υπερβολές.

Η ισορροπημένη διατροφή δεν είναι συνώνυμο της δίαιτας. Άλλωστε μια μέλλουσα μανούλα πρέπει να φροντίζει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά για το έμβρυο που κυοφορεί, όπως πρωτεΐνες, σίδηρο, μέταλλα και βιταμίνες.