Όχι μόνο εύκολα, αλλά και νοστιμότατα σπιτικά κρουασάν σε χρόνο μηδέν!

Υλικά
125 γρ. γιαούρτι
125 γρ.μαργαρίνη soft ή βούτυρο λιωμένο και κρύο
8 γρ. baking powder
λίγο αλάτι
250 γρ.περίπου αλεύρι
για τη γέμιση
μαρμελάδα (σφιχτή για να μην τρέξει κατά το ψήσιμο) ή μερέντα
άχνη για το πασπάλισμα ή αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη. Την ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 30 εκ. Χωρίζουμε στα 8 και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά γέμιση της αρεσκείας μας. Σχηματίζουμε κρουασάν.

Αραδιάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα,
περίπου 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν,πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε ακόμη πιο ωραία εμφάνιση στα κρουασάν μας,παραλείπουμε την άχνη και πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε
με χτυπημένο αβγό.

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com