Μία ιδιαίτερη πίτα που μπορείτε να φτιάξετε και ως κύριο πιάτο και ως ορεκτικό!

Υλικά (32 κομμάτια)

Για τη ζύμη:
νερό 400 γρ. (περίπου 2 ποτήρια νερού όχι καλά γεμάτα)
ηλιέλαιο 100 γρ. (περίπου 1 φλυτζάνι του τσαγιού)
αλάτι ένα γεμάτο κουταλάκι του καφέ
αλεύρι άσπρο όσο πάρει

Για τη γέμιση:
4 ποτήρια νερού γάλα (όχι πολύ γεμάτα, περίπου 800 γρ. ή αλλιώς 1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα που έχουμε αραιώσει με νερό)
1 ποτήρι νερού αλεύρι (περίπου 100 γρ.)
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
αλάτι στη μύτη του κουταλιού (γιατί προσθέτουμε και τυρί)
πιπέρι στη μύτη του κουταλιού
μοσχοκάρυδο μισό κουταλάκι του καφέ
κομματάκια γαλοπούλας ψητής (προαιρετικά)
μπέικον, 3 φέτες σε μικρά κομμάτια
τυρί περίπου 100 γρ σε χοντρά κομμάτια
κασέρι 3 φέτες σε μικρά κομμάτια (για να δέσει η κρέμα)
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο και το αλάτι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι (καλύτερα κοσκινισμένο), ζυμώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί πάνω σε ένα καλοριφέρ ή σε ζεστό μέρος και σκεπασμένο με μια πετσέτα, για 20 λεπτά. Ανά 5 λεπτά το παίρνουμε και το ζυμώνουμε λίγο μέχρι να γίνει λείο και μαλακό.

Αφού περάσει το 20λεπτο, παίρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια, όχι ακριβώς ίσα, το ένα λίγο μεγαλύτερο (το μεγαλύτερο θα μπει στο κάτω μέρος του ταψιού, το μικρότερο από πάνω).

Ανοίγουμε τα δύο κομμάτια ζυμάρι εναλλάξ ως εξής: Αφού ανοίξουμε το ένα βάζουμε μικρά κομματάκια βιτάμ πάνω σε αυτό και το διπλώνουμε 4 φορές. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το άλλο μισό κομμάτι. Συνολικά επαναλαμβάνουμε δύο φορές για κάθε κομμάτι ζυμάρι.

Αφού οι σφολιάτες μας ετοιμαστούν, τις αφήνουμε σκεπασμένες με μια πετσέτα στον πάγκο και ετοιμάζουμε την κρέμα. Στο διάστημα αυτό το ζυμάρι μας θα ξεκουραστεί και έτσι θα μπορούμε να το ανοίξουμε πιο εύκολα και να το απλώσουμε στο ταψί. 🙂

Γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ποτήρι γάλα, και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα, ώστε να γίνει ομοιογενές μίγμα, χωρίς σβόλους.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα τρία υπόλοιπα ποτήρια γάλατος και ανάβουμε το μάτι στη χαμηλή ένταση. Προσθέτουμε το μίγμα γάλα-αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Σταδιακά προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει η κρέμα. Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Στο μεταξύ και μέχρι να κρυώσει η κρέμα, κόβουμε το τυρί σε μεγάλα κομμάτια και τη γαλοπούλα, το μπέικον και το κασέρι σε μικρότερα. Αφού η κρέμα κρυώσει αρκετά προσθέτουμε σε αυτήν όλα τα υπόλοιπα υλικά (γαλοπούλα, τυρί, κασέρι, μπέικον).

Με ένα πινέλο λαδώνουμε με ηλιέλαιο (το ελαιόλαδο είναι βαρύ και κάνει την πίτα δύσπεπτη) ένα ταψάκι 30*40 cm περίπου. Αφού ανοίξουμε τη μεγάλη σφολιάτα, τόσο όσο να χωράει στον πάτο του ταψιού και λίγο παραπάνω, το απλώνουμε και ανασηκώνουμε το ζυμάρι στα τοιχώματα. Απλώνουμε το μίγμα της κρέμας και από πάνω τοποθετούμε την μικρή σφολιάτα, την οποία έχουμε ανοίξει ακριβώς στο μέγεθος του ταψιού. Κατεβάζουμε το σηκωμένο στα τοιχώματα του ταψιού ζυμάρι και κλείνουμε.
Απλώνουμε ένα αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει πρώτα και χαράσσουμε τα κομμάτια: 16 τετράγωνα και στη συνέχεια διαγωνίως!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε.

Πηγή: yumyum.gr