Αν έχετε βαρεθεί συνέχεια το ίδιο πρωινό γεύμα, τα σαββατοκύριακα που έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να απολαύσετε κάτι ξεχωριστό: λαχταριστές τηγανίτες!

Υλικά
2 ½ φλιτζάνια νερό χλιαρό ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χυμό 2 λεμονιών
2 κ.σ. μαγιά σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Βούτυρο

Εκτέλεση
– Χτυπάτε στο μίξερ 2 ½ φλιτζάνια νερό χλιαρό, ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το χυμό 2 λεμονιών, 2 κουταλιές μαγιά σε σκόνη και ½ κουταλάκι αλάτι. Προσθέτετε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις και ανακατεύετε για λίγα λεπτά ώσπου ο χυλός να γίνει λείος. Τον αφήνετε για 15’ να φουσκώσει.

– Βουτυρώνεται ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά. Βάζετε μια κουταλιά από χυλό στο τηγάνι και το κινείτε ώστε να σχηματιστεί ένας στρογγυλός δίσκος. Ψήνετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε, αλείφοντας κάθε λίγο το τηγάνι με Βιτάμ.

– Τις σερβίρετε με φρουτοσαλάτα, μέλι, ξηρούς καρπούς ή με πουρέ φρούτων που μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας: χτυπάτε 120 γρ. βούτυρο ώσπου να αφρατέψει, αναμειγμένο με 100 γρ. πουρέ φρέσκων φρούτων της αρεσκείας σας και λίγη ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό λεμόνι.

Πηγή: livesmart.gr