Τα παιδιά σας είναι δύσκολα όταν πρόκειται για το θέμα του φαγητού; Τότε μπορείτε να τους φτιάξετε τραγανές τηγανιτές πατάτες. Θα σας «λύσει» τα χέρια, ενώ θέλει ελάχιστο χρόνο ετοιμασίας.
Υλικά για 4 άτομα
5 μέτριες πατάτες
1 κουταλάκι της σούπας χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό, για 20′ περίπου. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Τις περνάμε από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να στραγγίσουν από το λάδι σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και την πάπρικα, και σερβίρουμε.
Πηγή: myworld