Το φιστικοβούτυρο είναι από τις τροφές που, βάσει ερευνών, μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια μεγαλύτερης διάρκειας, πιο ευτυχισμένη, ποιοτική ζωή. Σύμφωνα με μια επιστημονική ανασκόπηση του 2016, που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Food Science and Technology», το φιστικοβούτυρο έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τη φλεγμονή, εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου και υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία με τις ενώσεις του, που μειώνουν τη χοληστερόλη, γνωστές ως φυτοστερόλες.

Στην πραγματικότητα, ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι οι συνήθεις καταναλωτές φιστικοβούτυρου διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας, που σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις.

Όλα αυτά τα οφέλη για την υγεία καταδεικνύουν την ικανότητα του φιστικοβούτυρου να μας βοηθήσει ενδεχομένως να ζήσουμε περισσότερο, αλλά είπαμε, επίσης, ότι μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε και μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Όπως αποδεικνύεται, η κατανάλωση φιστικοβούτυρου μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική μας ζωή.

Πώς; Σύμφωνα με τους ειδικούς του «Allo Health», οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αμινοξέα και τα αντιοξειδωτικά των φιστικιών συμβάλλουν σε αυτό.

Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους το φυστικοβούτυρο μπορεί να υποστηρίξει τη σεξουαλική υγεία.

Πώς το φιστικοβούτυρο επηρεάζει τη σεξουαλική σας ορμή

Φυστικοβούτυρο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το κρεμώδες άλειμμα μπορεί να τονώσει τη σεξουαλική σας ορμή. «Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν L-τυροσίνη, που συχνά αναφέρεται ως τυροσίνη, και όταν η τυροσίνη διασπάται, μετατρέπεται σε ντοπαμίνη», δήλωσε στο «Well+Good» ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Kylene Bogden.

Σύμφωνα με έρευνα του 2010, που δημοσιεύθηκε στο European Psychiatry, η ντοπαμίνη είναι βασικό στοιχείο της ανθρώπινης σεξουαλικής συμπεριφοράς, επηρεάζοντας τα πάντα, από την επιθυμία για οργασμό μέχρι τη σεξουαλική ικανοποίηση. Αν και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιθυμία και τη σεξουαλική ευχαρίστηση, η τακτική κατανάλωση φιστικοβούτυρου μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τη σεξουαλική ορμή κάποιου.

Όπως και η τυροσίνη, η αργινίνη είναι ένα άλλο αμινοξύ που βρίσκεται στα φιστίκια και μπορεί να υποστηρίξει τη σεξουαλική μας υγεία, ενισχύοντας την κυκλοφορία, όπως εξηγεί το «Allo Health». Αυτό μπορεί στη συνέχεια να εντείνει τη διέγερση και να βοηθήσει στην έναρξη ή τη διατήρηση της στύσης. Ομοίως, τα αντιοξειδωτικά, που περιέχονται στα φιστίκια, μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους.

Τέλος, τα φιστίκια είναι, επίσης, πλούσια σε ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να διατηρήσουν τόσο το σπέρμα όσο και τα αναπαραγωγικά όργανα υγιή.