Κάθε είδους προϊόντα έχουν δημιουργήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκειμένου να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό. Μέχρι και όπλα άμυνας εναντίον των καρχαριών έχουν κυκλοφορήσει! Τώρα βέβαια ποίος θα θελήσει να τα δοκιμάσει στην πράξη είναι ένα άλλο ερώτημα.

Ακολουθούν έξι προϊόντα προστασίας από επίθεση… καρχαριών:



Μαγνητική ζώνη

Οι καρχαρίες είναι εξοπλισμένοι με ευαίσθητους αισθητήρες με τους οποίους μπορούν και αντιλαμβάνονται τους ηλεκτρικούς παλμούς που οι μύες των θυμάτων τους παράγουν. Η ζώνη αυτή είναι εξοπλισμένη με ειδικούς μαγνήτες που δημιουργούν παρεμβολές στους αισθητήρες των καρχαριών. Κοστίζει 25 δολάρια.

«Αντι-καρχαριακό» σπρέι

Στη λογική των σπρέι πιπεριού, διαδεδομένων στις γυναίκες ως μέσο προστασίας εναντίον βιαστών και κακοποιών, το δοχείο αυτό περιέχει μια καρχαριο-απωθητική ουσία που μπορεί και εκτοξεύεται και μέσα στο νερό. Κοστίζει 15 δολάρια.

Μαγνητική ασπίδα

Εάν κάποιος αισθάνεται ανασφάλεια με την προαναφερθείσα μαγνητική ζώνη, τότε με το προϊόν αυτό μπορεί να τα βάλει ακόμη και με το επικινδυνότερο είδος καρχαρία. Η συσκευή αυτή με το όνομα «SharkShield Universal 7», χρησιμοποιεί δύο ενσωματωμένα ηλεκτρόδια προκειμένου να δημιουργήσει ένα μαγνητικό φράχτη διαμέτρου 8 μέτρων. Όποιος καρχαρίας επιχείρησε να εισέλθει στην περιοχή αυτή θα υποστεί επώδυνους μυϊκούς σπασμούς. Βέβαια και το κόστος της συσκευής αυτής δεν είναι μικρό, καθώς φτάνει τα 590 δολάρια.

Μαχαίρι WASP

Αν και δείχνει για ένα συνηθισμένο μαχαίρι, το συγκεκριμένο σετ είναι εξοπλισμένο και με μία ειδική σύριγγα η οποία βρίσκεται κρυμμένη στη λαβή του μαχαιριού και απελευθερώνει συμπυκνωμένο αέριο με πίεση που φτάνει τα 800 psi στο σώμα του θύματος. Το αέριο παγώνει τα εσωτερικά όργανα ενώ ταυτόχρονα «φουσκώνει» το κήτος ωθώντας το στην επιφάνεια. Κοστίζει 500 δολάρια.

Εκρηκτικό καλάμι

Αν και μικρή, η συγκεκριμένη συσκευή είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματική καθώς στην άκρη της φέρει εκρηκτική γόμωση που θα «ενοχλήσει» αρκετά τον καρχαρία. Τώρα βέβαια, δεδομένου του μικρού μήκους της, είναι ένα ερώτημα πως ακριβώς θα καταφέρει ο κολυμβητής να το καρφώσει στον καρχαρία που τον απειλεί. Το κόστος του κυμαίνεται μεταξύ των 100 και 125 δολαρίων.

Στολή προστασία από καρχαρίες Neptunic NemoΙΙ

Τέλος, για τους επίδοξους ερασιτέχνες, μιμητές του Κουστώ υπάρχει και η ειδική στολή κατάδυσης «Neptunic NemoΙΙ». Κατασκευασμένη από πολυμερείς ίνες υγρών κρυστάλλων, η στολή αυτή εξασφαλίζει ικανοποιητική προστασία από κάθε επίθεση καρχαρία.