Υλικά
- 350 γρ. ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- πιπέρι
- αλάτι
Η ζεστή μπεσαμέλ με το μοσχοκάρυδο «πλημμύριζε» το χώρο και το γλυκό άρωμα της κανέλας στα κοκκινιστά γέμιζε θαλπωρή και αγάπη την κουζίνα. Μια γευστική πανδαισία με αρώματα και μνήμες «κλείδωσαν» στην παιδική μνήμη της Εύας Μονοχάρη που βρίσκεται πίσω από το γνωστό food blog Funky Cook. Τι σημαίνει όμως να είσαι food blogger στην Ελλάδα και ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε όταν αποφάσισε, η «βετεράνος» πλέον του είδους, να συνδυάσει το blogging με τη μαγειρική; Η πρώην παιδαγωγός μιλάει στο newsbeast.gr για το πώς έκανε την αγάπη της επάγγελμα και την ομάδα δράσης Food4Good που δημιούργησε. Συμβουλεύει ακόμη μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της τους μελλοντικούς food bloggers και μάς προτείνει να φτιάξουμε μια από τις πιο αγαπημένες της συνταγές σε μια διαφορετική εκδοχή. – Έχετε ένα από τα πιο πετυχημένα food blogs στην Ελλάδα. Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς έφτασε ως εδώ; Η ιδέα για το Funky Cook ξεκίνησε το 2007 όταν σκέφτηκα ότι θα ήθελα να συγκεντρώσω αλλά και να μοιραστώ τις συνταγές μου. Κάπως έτσι με κέρδισε και το blogging αφού η μαγειρική με είχε κερδίσει πολλά χρόνια νωρίτερα. Δειλά-δειλά «ανέβαζα» τις συνταγές μου στο διαδίκτυο, στην πλατφόρμα του Βlogger όμως οι ανάγκες μεγάλωναν και πολύ σύντομα το 2011 μεταπήδησα στο WordPress, σε δικό μου server και το FunkyCook.gr ήταν στον αέρα με δικό του domain. Το 2013 είχα την πρώτη ουσιαστική πρόταση συνεργασίας και με τα χρήματα αυτά αγόρασα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή.