Ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια στη Στοκχόλμη, που σερβίρει μοναστηριακές συνταγές από τον 15ο αιώνα.
Παρόλο που το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Zum Franziskaner στο ιστορικό κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα, το φαγητό και η γενικότερη φιλοσοφία του παραμένουν ίδια, όπως ακριβώς το είχαν καθιερώσει και οι Γερμανοί μοναχοί το 1421, όταν και πρωτολειτούργησε.
Σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό περιβάλλον με κυρίαρχο στοιχείο το σκούρο ξύλο, και την κλασική αίθουσα της μπιραρίας με την χαρακτηριστική αρτ νουβό διακόσμηση να κεντρίζει τα βλέμματα, ο επισκέπτης του εστιατορίου θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πιάτα δύο διαφορετικών κουζινών.
Η κουζίνα του Zum Franziskaner, λοιπόν, δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στην σουηδική και τη γερμανική, ενώ διαθέτει μια ενημερωμένη λίστα σε μπίρες από μικρές και ανεξάρτητες ζυθοποιίες, κάποιες από τις οποίες παρασκευάζονται αποκλειστικά για το εστιατόριο. Στα συν και οι επιλεγμένες ετικέτες κρασιών.