Είναι εικόνες που δεν μπορείς να ξεχάσεις, άπαξ και τις αντικρίσεις. Είναι τοπία που μοιάζουν να έχουν βγει από πίνακα ζωγραφικής, σαν να πήρε το πινέλο του ο πιο εμπνευσμένος καλλιτέχνης και να μεγαλούργησε πάνω στον καμβά του. Ανεπανάληπτη ομορφιά, αντανακλάσεις που σε κάνουν να θέλεις να γίνεις φωτογράφος ακόμα κι αν δεν είσαι. Και άνθρωποι φιλόξενοι και ζεστοί, ταιριαστοί με τον ξεχωριστό τόπο τους.
Η λίμνη Πλαστήρα είναι όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ένα από τα σπάνια παραδείγματα ανθρώπινης παρέμβασης που πήγε τόσο καλά. Κι αυτό γιατί η υδάτινη έκταση στο οροπέδιο της Νεβρόπολης, στην Καρδίτσα, είναι τεχνητή.
Ο σχηματισμός της έγινε το 1959, όταν φτιάχτηκε το φράγμα στον ποταμό Ταυρωπό. Η ιδέα για την κατασκευή της αποδίδεται στον Νικόλαο Πλαστήρα, από τον οποίο πήρε και το γνωστό όνομά της, καθώς το κανονικό είναι λίμνη Ταυρωπού.
Η συνολική επιφάνεια της λίμνης καλύπτει 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ το μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 60 μέτρα. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία για πλήθος δραστηριοτήτων, τόσο στην ίδια τη λίμνη όσο και στις όχθες της αλλά και στις γύρω περιοχές.
Λένε, και είναι αλήθεια, πως τα τοπία της λίμνης είναι ακόμα ομορφότερα το φθινόπωρο και την άνοιξη, όταν η παλέτα της φύσης είτε «παίζει» με τα γήινα χρώματα είτε οργιάζει με τα χρώματα κι αρώματα της αναγέννησης της γης. Όμως, αν βρίσκεται κάποιος εκεί τον χειμώνα, θα αντικρίζει εικόνες σαν τις παρακάτω. Τη μοναδική ομορφιά του τοπίου στεφανωμένη με νιφάδες χιονιού, να δημιουργούν μια λευκή πανδαισία που μένει αξέχαστη.