Η λίμνη Κόμο είναι η σταρ της Ιταλίας, αποτελώντας πόλο έλξης για τους διεθνείς celebrities, αλλά και τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο που καταφτάνουν για να δούνε από κοντά το πανέμορφο τοπίο. Ωστόσο, υπάρχει και άλλη μία λίμνη που αποτελεί το αντίπαλο δέος της Κόμο και δεν είναι άλλη από την Γκάρντα (Lago di Garda ή Benaco).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, με μήκος 56 χιλιόμετρα, πλάτος που κυμαίνεται ανάμεσα σε 3-18 χιλιόμετρα. Βρίσκεται στο Βορρά, μεταξύ των πόλεων Μπρέσια και Βερόνα, και μοιράζεται ανάμεσα στις επαρχίες της Λομβαρδίας στα νότια και νοτιοδυτικά, του Βένετο στα ανατολικά και νοτιοανατολικά και του Τρεντίνο στα βόρεια. Και το μακρόστενο σχήμα της, φτάνει από τους πρόποδες των Άλπεων στα βόρεια μέχρι το βόρειο άκρο της κοιλάδας του Πάδου στα νότια.

Οι βόρειες ακτές της Γκάρντα περιβάλλονται από τους απόκρημνους βράχους του βουνού Baldo, στα νότια σχηματίζονται παραλίες, ενώ στο εσωτερικό της λίμνης υπάρχουν αρκετά νησάκια, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι η Isola del Garda.

Το σκηνικό από άκρη σε άκρη είναι μαγευτικό και οι εικόνες που έρχονται από την Γκάρντα, μοιάζουν με καρτ ποστάλ. Όπως υπέροχες είναι και κάποιες από τις γραφικές πόλεις που εντοπίζονται στη λίμνη.

Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η Riva del Garda, μια ιστορική πόλη στις βόρειες ακτές της λίμνης που έχει έντονο το μεσαιωνικό στοιχείο. Η Sirmione είναι επίσης μια όμορφη, γραφική πόλη στις νότιες όχθες της Γκάρντα, χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο.

Στις δυτικές ακτές της λίμνης εντοπίζεται η γραφική Salò που υπήρξε η έδρα της «Ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας» και ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 από τον Μουσολίνι.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Λίμνη Garda Ιταλία
Λίμνη Garda Ιταλία
Λίμνη Garda Ιταλία
Λίμνη Garda Ιταλία
Λίμνη Garda Ιταλία
Λίμνη Garda Ιταλία