Ως προορισμός, μόνο άγνωστος δεν είναι. Ειδικά, οι μπασκετόφιλοι γνωρίζουν καλά το Κάουνας, λόγω της ομάδας του, της Ζαλγκίρις. Ωστόσο, αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ευρώπης.

Το γραφικό Κάουνας είναι χτισμένο στη μέση μιας πεδιάδας, που περιβάλλεται από δάση στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, όταν και χτίσθηκε το πρώτο και μεγαλύτερο αμυντικό κάστρο της εποχής στη χώρα.

Κάουνας Λιθουανία

Στο σήμερα, το Κάουνας όλο κι εξελίσσεται, είναι μια ζωντανή πόλη με χιλιάδες φοιτητές, πολλά μουσεία και γκαλερί, ενώ κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα αμέτρητα events. Διαθέτει και αρκετά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε, όπως η εκκλησία της Αγίας Γερτρούδης, το κάστρο του Κάουνας όπου πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ οπερέτας και το δημαρχείο που είναι γνωστό με το όνομα «Λευκός κύκνος».

Κάουνας Λιθουανία

Εδώ, θα συναντήσετε και το Μουσείο του Διαβόλου (ναι όπως το διαβάζετε), όπου θα δείτε από κοντά την απόκοσμη συλλογή του από ειδώλια του διαβόλου και δαιμόνων. Η συλλογή ξεκίνησε από έναν καλλιτέχνη ονόματι Antanas Žmuidzinavičius και το μουσείο χτίστηκε το 1966 ως φόρος τιμής στις προσπάθειές του.

Κάουνας Λιθουανία

Η διαβολό-συλλογή που εκτίθεται, ξεκίνησε με 260 αντικείμενα, όμως, στο πέρασμα των χρόνων, οι επισκέπτες άρχισαν να αφήνουν και δικά τους αντικείμενα του διαβόλου ως δώρα στο μουσείο, με αποτέλεσμα πλέον να είναι χιλιάδες! Τι να πει κανείς.

Κάουνας Λιθουανία

Και συνεχίζουμε την βόλτα μας, περνώντας από την παλιά πόλη, όπου εδώ θα έρθετε σε επαφή με την πολιτισμική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του Κάουνας, ενώ με το τελεφερίκ θα ανέβετε στον λόφο Aleksotas για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα.

Κάουνας Λιθουανία

Στο μοναστήρι Pazaislis που αποτελεί το μαργαριτάρι της μπαρόκ αρχιτεκτονικής της χώρας, πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής.

Κάουνας Λιθουανία

Παράλληλα, κάθε χρόνο φιλοξενείται το διεθνές φεστιβάλ τζαζ, ενώ σε κοντινή απόσταση από το μουσείο M.K.Čiurlionis βρίσκεται το συμβολικό άγαλμα της ελευθερίας, προς τιμήν όσων έχασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της Λιθουανίας.