Αν σας αρέσει να ταξιδεύετε μόνοι, επιλέγοντας ήσυχους προορισμούς, ιδανικούς για χαλάρωση, αλλά και city break, στη νότια Γαλλία βρίσκεται το ιδανικό μέρος. Πρόκειται για την Aix-en-Provence, τη μικρή και πανέμορφη πόλη της Προβηγκίας, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για σόλο ταξίδια.

Απέχει περίπου 30 χλμ από τη Μασσαλία και περικλείει όλη τη γαλλική κομψότητα, αλλά και αυτή τη ζεστασιά που εκπέμπει ο γαλλικός νότος. Η Aix-en-Provence είναι μια παραδοσιακή πόλη με παλαιά σπίτια, δαιδαλώδη σοκάκια και μικρές πλατείες με σιντριβάνια.

Το κέντρο της είναι το Cours Mirabeau και πρόκειται για μια μεγάλη λεωφόρο με καφέ. Επίσης, θα συναντήσετε πολλές παραδοσιακές υπαίθριες αγορές, όπως εκείνη των λουλουδιών στο Place de la Mairie. Στο Place Richelme πραγματοποιείται καθημερινά η λαϊκή της Aix-en-Provence που θεωρείται από τις καλύτερες αγορές φρούτων, λαχανικών και γκουρμέ τροφίμων στην Προβηγκία.

Στα μνημεία της πόλης που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, είναι το Cathédrale Saint-Sauveur, αλλά και το μουσείο καλών τεχνών, Musée Granet που φιλοξενεί αριστουργήματα κορυφαίων ζωγράφων, όπως Rembrandt, Monet και Picasso.

Δείτε τις φωτογραφίες

Αιξ-αν-Προβάνς Γαλλία
Αιξ-αν-Προβάνς Γαλλία
Αιξ-αν-Προβάνς Γαλλία
Αιξ-αν-Προβάνς Γαλλία