Η αλήθεια είναι πως σε αντίθεση με άλλες δημοφιλείς πόλεις της Ιταλίας, όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, η Φλωρεντία ή η Βενετία, το Τορίνο δεν είναι από εκείνες που μας έρχονται πρώτες στο μυαλό ως ταξιδιωτικό προορισμό.

Κακώς, θα λέγαμε, καθώς πρόκειται για την πιο elegant ιταλική πόλη, με σημαντική ιστορία κι εντυπωσιακά μνημεία που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για city break. Εξάλλου, στην πρώτη πρωτεύουσα του ενοποιημένου ιταλικού κράτους μπορείτε να δείτε ιστορικά αξιοθέατα, μεγαλοπρεπείς πλατείες, μουσεία, παλάτια, αλλά και να γευτείτε την εκπληκτική τοπική κουζίνα.

Τορίνο

Το Τορίνο είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, βρίσκεται στη σκιά των Άλπεων και γοητεύει τον επισκέπτη με τη φινέτσα του, ενώ πολλοί το αποκαλούν και «Μικρό Παρίσι».

Τορίνο

Η πόλη έχει κι έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα καθώς φιλοξενεί ένα από τα ιερότερα κειμήλια του Χριστιανισμού, την Ιερά Σινδόνη του Ιησού.

Τορίνο

Στην παραμονή σας στο Τορίνο μπορείτε να κάνετε ατελείωτες βόλτες στα σοκάκια του, να πιείτε αυθεντικό βερμούτ σε ένα από τα ιστορικά καφενεία της πόλης και να κάνετε τα ψώνια σας στις μεγάλες εμπορικές στοές.

Τορίνο

Αν είστε λάτρεις τις τέχνης, πέρα από τα μουσεία, εδώ βρίσκονται και πολλές γκαλερί για να τις επισκεφτείτε. Το Τορίνο είναι ένας υπέροχος προορισμός, και ειδικά το φθινόπωρο θα απολαύσετε περισσότερο το ταξίδι σας.

Τορίνο

Ιδανικός προορισμός γι’ αυτή την εποχή, το Τορίνο διαθέτει επίσης πολλές γκαλερί και μουσεία -μεταξύ των οποίων μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αιγυπτιακών αρχαιοτήτων στον κόσμο, ένα μουσείο ψεύτικων φρούτων και ένα νέο κέντρο σύγχρονης τέχνης σε μια πίστα αυτοκινήτων- που τέρπουν το βλέμμα και θρέφουν το πνεύμα