Σχεδιάζεις ταξίδι στο εξωτερικό το φθινόπωρο και ψάχνεις τον προορισμό… Η Βαλένθια είναι θα λέγαμε αυτό που ψάχνεις, καθώς η ισπανική πόλη είναι ιδανική επιλογή γι΄ αυτή την εποχή.

Η Βαλένθια συνδυάζει μοναδικά το υγρό στοιχείο με το μεσογειακό φως, ενώ η αρχιτεκτονική της είναι και το μεγάλο της ατού κι ένας λόγος επιπλέον για να την επισκεφτεί κανείς.

Βαλένθια

Επιβλητικά κτίρια σε ρωμανικό ή γοτθικό ρυθμό, αλλά και άλλα σε μπαρόκ και αρτ νουβό στυλ, κυριαρχούν στην πόλη.

Βαλένθια

Ωστόσο, χωρίς καμία αμφιβολία, η Παλιά Πόλη της είναι αυτή που θα σου κλέψει την καρδιά. Εδώ, θα θαυμάσεις από κοντά τα πιο διάσηµα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον Καθεδρικό ναό και το αρχιτεκτόνηµα «La Lonja de la Seda», µνηµείο Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO.

Βαλένθια

Οι βόλτες, δε, στα πλακόστρωτα και γραφικά σοκάκια θα σε συναπάρουν. Στην Παλιά Πόλη υπάρχουν πλατείες, εκκλησίες και cozy καφετέριες.

Βαλένθια

Ωστόσο, από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, όχι μόνο της Βαλένθια, αλλά όλης της Ισπανίας, είναι η «Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών» (Ciudad de las Artes y las Ciencias).

Βαλένθια

Τέλος, δεν γίνεται να βρεθείς στη Βαλένθια και να μην δοκιμάσεις την περίφημη παέγια. Εξάλλου, εδώ λέγεται πως πρωτοφτιάχτηκε το παραδοσιακό αυτό ισπανικό πιάτο κι επεκτάθηκε στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα, για να αποτελεί σήμερα εθνικό έδεσμα των Ισπανών.