Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να πάνε διακοπές τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, είναι και αρκετοί οι προορισμοί που είναι ιδανικοί γ’ αυτή την εποχή, τόσο εντός, όσο κι εκτός Ελλάδος. Εμείς, θα εστιάσουμε σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, τις οποίες πολλοί επιλέγουν για μια φθινοπωρινή απόδραση και δη τον Σεπτέμβριο.

Ρέικιαβικ

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν τοποθετήσει την Ισλανδία ως ένα «ταξίδι ζωής» που πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε, με την πρωτεύουσά της, το Ρέικιαβικ να είναι υψηλά στις επιλογές. Η απόκοσμη ατμόσφαιρά του, σε συνδυασμό με την αίσθηση ηρεμίας που αποπνέει, αποτελεί την ιδανικότερη ανάσα ανάπαυλας. Αν και την ίδια στιγμή, έχει έντονη νυχτερινή ζωή, με τα πολυάριθμα μπαρ της πόλης να είναι ασφυκτικά γεμάτα, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Το λιλιπούτειο Ρέικιαβικ προσφέρει πολλά στους επισκέπτες του. Μπορείτε να θαυμάσετε την πλούσια καλλιτεχνική σκηνή, να εξερευνήσετε ένα από τα πολλά μουσεία, να περπατήσετε στο λιμάνι, να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική, να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή ή να αναζητήσετε το καλύτερο εστιατόριο που σερβίρει ψάρι με πατάτες.

Μπορντό

Μπορντώ

Χτισμένο στις όχθες του Γκαρόν, το Μπορντό είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο ως η «οινική πρωτεύουσα της Γαλλίας». Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας και εντυπωσιάζει με τη μεσαιωνική του ατμόσφαιρα και τα αριστοκρατικά του κτίρια. Η υδάτινη πολιτεία προσφέρει μια μεθυστική εμπειρία στον ταξιδιώτη, ενώ ο Βίκτωρ Ουγκώ τη χαρακτήρισε κάποτε ως την πόλη με «τον γλυκό ορίζοντα, τον υπέροχο ουρανό και τη ζεστασιά του ήλιου, που δεν μπορείς να μην ερωτευθείς».

Μπορντώ

Μετά, το Παρίσι είναι η πόλη με τα περισσότερα χαρακτηρισμένα μνημεία στη Γαλλία, ενώ στο Μπορντό έχετε πληθώρα επιλογών διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς μεταξύ άλλων, την Place de la Bourse, την πλατεία του Χρηματιστηρίου, με τα μπαρόκ κτίρια του παλιού Τελωνείου, που ήταν αφιερωμένα στον Λουδοβίκο ΙΕ’, και την Place des Quinconces, που φιλοξενεί την πανύψηλη στήλη με το άγαλμα της Ελευθερίας στην κορυφή.

Άμστερνταμ

Αμστερνταμ

Η πιο cool πρωτεύουσα της Ευρώπης, αποτελεί σταθερά έναν ελκυστικό προορισμός όλους τους μήνες του χρόνου. Ωστόσο, την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ και να ζήσετε λίγη από τη μαγεία του, αλλά και να έρθετε σε επαφή με τους πολιτιστικούς του θησαυρούς.

Negen Straatjes, Άμστερνταμ

Μην ξεχνάτε, άλλωστε πως εδώ βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, το Rijksmuseum με την εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες, το μουσείο Van Gogh και το Stedelijk για τους λάτρεις της μοντέρνας τέχνης. Κι εννοείται πως δεν φεύγει κανείς από το Άμστερνταμ, αν δεν έχει επισκεφτεί πρώτα το σπίτι της Άννας Φρανκ. Στην ολλανδική πρωτεύουσα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Μία κρουαζιέρα στα κανάλια, ποδηλατάδα εννοείται στα αμέτρητα δρομάκια της, ενώ το βράδυ η πόλη μεταμορφώνεται με τις επιλογές για έξοδο και βόλτες να είναι πολλές.