Ο Αύγουστος είναι εδώ κι ενδεχομένως σας βρίσκει, είτε έχοντας επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές και δεν έχει άλλο, είτε στο κλεινόν άστυ, αφού φέτος δεν θα πάτε διακοπές για πολλές ημέρες. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να κάνετε σύντομες αποδράσεις για καλοκαιρινά breaks.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα βρίσκονται πανέμορφα νησιά, ιδανικά για μια καλοκαιρινή απόδραση κι ένα από αυτά, είναι και ο Πόρος. Στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, που προσεγγίζεται οδικώς μέσω Γαλατά, αλλά και από θαλάσσης από τον Πειραιά, θα απολαύσετε τις σύντομες διακοπές σας.

Πόρος

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του νησιού είναι τα πευκοδάση του, που καλύπτουν τους λόφους και φτάνουν μέχρι τις αμμώδεις παραλίες του, στις οποίες θα απολαύσετε τις δροσερές σας βουτιές.

πορος

Η πόλη του Πόρου, πάλι, αποπνέει μια νεοκλασική γοητεία. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στολισμένη με όμορφα νεοκλασικά κτίρια και παλιές γειτονιές, που σε ταξιδεύουν σε εποχές πιο ήρεμες και ξέγνοιαστες. Από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού είναι η Βίλα Γαλήνη, η οποία χρονολογείται από το 1892 και φιλοξένησε στο παρελθόν μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης.

πορος

Περπατώντας στα στενά δρομάκια της πόλης, στην καρδιά του οικισμού θα ανακαλύψετε όμορφα μαγαζάκια τέχνης, παραδοσιακά ταβερνάκια και καφετέριες. Η καρδιά του Πόρου όμως χτυπά στην όμορφη περαντζάδα του λιμανιού.

πορος

Φιλόξενα στέκια για όλες τις ώρες της ημέρας και όλα τα γούστα βρίσκονται παρατεταγμένα εδώ, ενώ κάτοικοι και τουρίστες απολαμβάνουν την παραθαλάσσια βόλτα τους.

πορος

Το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το Ρολόι, που δεσπόζει από το 1927 στο ψηλότερο σημείο του λόφου, αγναντεύοντας το φυσικό κανάλι, που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Πόρου και του Γαλατά, αλλά και το περίφημο Λεμονοδάσος στην απέναντι ακτή.