Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι ακούγοντας Λίμνη Βουλιαγμένης, σκέφτονται αυτόματα εκείνη στη Βουλιαγμένη Αττικής. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία λίμνη με το ίδιο ακριβώς όνομα, που δεν βρίσκεται πολύ μακριά και είναι εξίσου υπέροχη.

Ο λόγος για τη Λίμνη Βουλιαγμένης στην Περαχώρα Κορινθίας, η οποία απέχει μόλις 15 χλμ. από το Λουτράκι και ειδικά τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού αποτελεί ιδανική επιλογή για μια ημερήσια απόδραση από το κλεινόν άστυ. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα, το βάθος της οποίας δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, ενώ διαθέτει αμμώδη ακρογιαλιά και ένα στενό κανάλι, με την βοήθεια του οποίου τα νερά της επικοινωνούν με εκείνα του Κορινθιακού κόλπου.

Λίμνη Βουλιαγμένη

Τα νερά της λίμνης είναι πολύ αλμυρότερα από αυτά της θάλασσας και ανανεώνονται κάθε έξι περίπου ώρες με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης. Η πιο όμορφη παραλία, στρωμένη με λευκή, ψιλή άμμο συναντάται στις δυτικές όχθες της λίμνης, ενώ τα νερά της που θεωρούνται ιδιαιτέρως ζεστά επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι και το φθινόπωρο.

Λίμνη Βουλιαγμένη

Το, δε, καταπράσινο σκηνικό γύρω από τη λίμνη είναι υπέροχο και ιδανικό για να κάνετε πικ νικ οικογενειακώς ή με την παρέα, ενώ απολαμβάνετε τις βουτιές σας. Μάλιστα, επειδή υπάρχουν παντού δέντρα, θα βρείτε και μέρος για να απλώστε τα πράγματά σας, αρκεί βέβαια να πάτε από νωρίς για να βρείτε θέση.

Λίμνη Βουλιαγμένη

Γιατί βλέπετε, η Λίμνη Βουλιαγμένης τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής κι εκτός από τους ντόπιους, είναι και αρκετοί ταξιδιώτες που την επιλέγουν για μια ημερήσια εκδρομή, αφού είναι πολύ κοντά στην Αθήνα.

Λίμνη Βουλιαγμένη

Να σημειώσουμε πως πολύ κοντά στη λίμνη, βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, αλλά και ο φάρος Μελαγκάβι με τη συγκλονιστική θέα στον Κορινθιακό κόλπο.