Είστε φοιτητές και ψάχνετε τις επόμενες διακοπές σας στην Ευρώπη; Η αλήθεια είναι ότι στη γηραιά ήπειρο είναι αρκετοί οι προορισμοί που ενδείκνυνται για φοιτητές και συνδυάζουν το χαμηλό κόστος που είναι και το ζητούμενο, τα αξιοθέατα και τα μέρη που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας, τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε και τέλος τα μέρη για να διασκεδάσετε.

Αν, λοιπόν, ψάχνετε πού θα πάτε το καλοκαίρι, έρευνα του UNiDAYS αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για φοιτητικές διακοπές το 2024. Έχουμε και λέμε:

Τιφλίδα, Γεωργία

Γεωργία

Η πρωτεύουσα της Γεωργίας προσελκύει όλο και περισσότερους νεαρούς ταξιδιώτες που αναζητούν προορισμούς έξω από τα συνηθισμένα και τόσο οικονομικούς. Η πόλη είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της και η βόλτα στη γειτονιά Sololaki είναι must. Εδώ, θα βρείτε αρκετά μπαρ, καφέ και κλαμπ για διασκέδαση μέχρι το πρωί. Επίσης, πολλά από τα σημαντικά αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, καθιστώντας εύκολη την εξερεύνηση της Τιφλίδας.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Πορτογαλία

Στη δεύτερη θέση συναντάμε την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, η οποία συνδυάζει πολιτισμό, μοναδικά αξιοθέατα, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και καλό φαγητό. Επίσης, θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής και είναι ένας προορισμός που τον προτιμούν πολλοί νεαροί ταξιδιώτες. Μπορείτε να την ανακαλύψετε με τα πόδια, ενώ τα πολύχρωμα και γραφικά σοκάκια της θα σας εντυπωσιάσουν. Και θα βγάλετε και τις πιο ινσταγκραμικές φωτογραφίες.

Ερεβάν, Αρμενία

Αρμενία

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου, με μεγάλη και πλούσια ιστορία. Τα τελευταία χρόνια, η πόλη έχει μεταμορφωθεί. Διαθέτει πολλά εστιατόρια και μπαρ για όλα τα γούστα, ενώ αποτελεί έναν εξαιρετικά οικονομικό προορισμό, με το μέσο κόστος ενός γεύματος να κυμαίνεται στα 8 με 9 ευρώ.

Πράγα, Τσεχία

Τσεχία

Εδώ, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η Παλιά Πόλη, η εμβληματική γέφυρα του Καρόλου, το παραμυθένιο και πολυφωτογραφημένο Κάστρο, και γενικά κάθε γωνιά της Πράγας θα σας συναρπάσει, καθώς θα αισθανθείτε μέρος ενός παραμυθιού. Αλλά η πρωτεύουσα της Τσεχίας, πέρα από τα μνημεία, φημίζεται και για τη διασκεδασή της, με τους συναυλιακούς χώρους, τα jazz κλαμπ, τα ιδιαίτερα καφέ και τις μπυραρίες που είναι ο, τι πρέπει για εσάς τους φοιτητές.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Ισλανδία

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας αποτελεί έναν προορισμό (αν και όχι τόσο οικονομικοό) που όλοι θέλουν να επισκεφτούν μια φορά στη ζωή τους. Είναι ένα ταξίδι ζωής και θα ζήσετε μοναδικές εμπειρίες. Πέρα από τα απίστευτα μέρη που θα επισκεφτείτε, έχει και αρκετά για να διασκεδάσετε. Οι Ισλανδοί λατρεύουν τις γεωθερμικές πισίνες, τις σάουνες και τα υδρομασάζ. Γι’ αυτό αν βρεθείτε στο Ρέικιαβικ, μην παραλείψετε να χαλαρώσετε σε μία από τις πολλές πισίνες που διαθέτει.