Συχνά λέμε για ένα όμορφο τοπίο ή πόλη πως είναι σαν να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Ωστόσο, με το Βρότσλαβ η συγκεκριμένη φράση ταιριάζει, σίγουρα. Η πανέμορφη πολωνική πόλη – και τρίτη μεγαλύτερη της χώρας – είναι πράγματι παραμυθένια.

Ειδικά, την άνοιξη και το καλοκαίρι, το πολύχρωμο Βρότσλαβ είναι σαν να «φοράει» τα καλά του, περιμένοντας τους επισκέπτες για να τους «μυήσει» σε ένα ξεχωριστό ταξίδι. Εξάλλου, η ίδια η θέση του σε προϊδεάζει πως εδώ θα ζήσεις ειδυλλιακές στιγμές.

Βρότσλαβ

Βρίσκεται στην κάτω Σιλεσία, στη νοτιοδυτική Πολωνία, στον ποταμό Όντρα και περιλαμβάνει 12 νησιά, 130 γέφυρες και καταπράσινα παραποτάμια πάρκα, ενώ η γοτθική αρχιτεκτονική είναι το σήμα κατατεθέν του Βρότσλαβ. Η Παλιά Πόλη του είναι τόσο γραφική που θα σας ταξιδέψει σε περασμένες αιώνες.

Βρότσλαβ

Εξάλλου, μέχρι το 1945 που έγινε και πάλι μέρος της Πολωνίας, το Βρότσλαβ για περίπου 600 χρόνια ανήκε σε διάφορα βασίλεια, όπως το Βασίλειο της Βοημίας, το Βασίλειο της Ουγγαρίας, η μοναρχία των Αψβούργων της Αυστρίας, το Βασίλειο της Πρωσίας και η Γερμανία που όμως, άφησαν ανεξίτηλο το πολιτιστικό τους σημάδι στην πόλη.

Βρότσλαβ

Στα κυριότερα αξιοθέατα περιλαμβάνονται το εκπληκτικό μεσαιωνικό δημαρχείο -το γοτθικό κτίριο όπου φιλοξενείται χρειάστηκε 250 χρόνια για να χτιστεί και φιλοξενεί το παλαιότερο μεσαιωνικό εστιατόριο στην Ευρώπη- το νησί Ostrów Tumski (Καθεδρικός Ναός) και το Centennial Hall -το προστατευόμενο από την UNESCO αριστούργημα του πρώιμου μοντερνισμού.

Βρότσλαβ

Όταν επισκεφθείς το Βόρτσλαβ σίγουρα θα παρατηρήσεις διάσπαρτα αγάλματα που αναπαριστούν μικρούς νάνους. Ο μύθος λέει πως οι νάνοι βοήθησαν τους κατοίκους όταν ένας καλικάντζαρος, ο Chochlik που έφτασε με τη βάρκα του στον ποταμό Όντερ, τους ενοχλούσε και περιέπαιζε. Ο Chochlik αναγκάστηκε να πάρει τη βάρκα του και να φύγει από το Βρότσλαβ, όμως, οι νάνοι έμειναν στην πόλη για να την φυλάνε.

Βρότσλαβ