Ναι, ξέρουμε ακούγεται περίεργο, αλλά στην Άρτα και συγκεκριμένα στην καρδιά του Αμβρακικού κόλπου, υπάρχει ένα μικροσκοπικό νησί, που έχει γίνει γνωστό και ως «ελληνική Πολυνησία» χάρη στο ειδυλλιακό, κατάφυτο τοπίο και τα γαλαζοπράσινα νερά που το περιβάλλουν.

Ο λόγος για την Κορωνησία, μία νησίδα απίστευτου φυσικού κάλλους, η οποία ενώνεται με την ηπειρώτικη γη με έναν μακρύ κι εντυπωσιακό στενό δρόμο. Το γραφικό αυτό ψαροχώρι έχει μόλις 167 μόνιμους κατοίκους και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση.

Εξάλλου, στην Κορωνησία υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια προς ενοικίαση, ενώ υπάρχουν γραφικές ψαροταβέρνες με ολόφρεσκα ψάρια. Η βόλτα στα σοκάκια της θα σας ενθουσιάσει, ειδικά τα παραδοσιακά σπίτια με τις ανθισμένες αυλές, ενώ στο γραφικό λιμανάκι βρίσκονται δεμένα παραδοσιακά ψαροκάικα

Σημείο αναφοράς για την Κορωνησία είναι ο βυζαντινός ναός της Παναγίας Κορωνήσιας, ο οποίος χρονολογείται από τον 7ο αιώνα, ή κατά άλλους τον 10ο αιώνα και παραπέμπει στον σπάνιο τύπο του σταυροειδούς ημιεγγεγραμμένου με τρούλο ναού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κορωνησία
Κορωνησία
Κορωνησία
Κορωνησία
Κορωνησία