Ο Νέος Μαρμαράς είναι ένα θέρετρο κοσμοπολίτικο μεταξύ θάλασσας και βουνού. Μια τοποθεσία φανταστική που στο κάθε βήμα βιώνεις καινούργιες εμπειρίες.

Ανακαλύψτε την αρμονία ανθρώπου και φύσης στον τόπο των εκπλήξεων. Φιλόξενοι άνθρωποι, happenings και μυρωδιές των φρέσκων ψαριών στα ταβερνάκια, συνθέτουν την καθημερινή απόλαυση των διακοπών.

Κολπάκια απόμερα, εξωτικά, προσφέρουν την αγκαλιά τους σε όσους επιθυμούν να γευτούν τον ζεστό ήλιο και την κρυστάλλινη θάλασσα.

Είναι χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω σε τρεις λόφους που ανήκουν στο ορεινό συγκρότημα Ντραγουντέλης ή Ίταμος, κύριος ορεινός όγκος της Σιθωνίας με υψόμετρο 811 μ.

Προς τα νότια, το χωριό βρέχεται από θάλασσα και παρουσιάζει έντονα την εικόνα νησιού, συνδυάζοντας ιδανικά τη γαλάζια θάλασσα με το πράσινο του βουνού. τα περισσότερα από τα είκοσι χιλιόμετρα των ακτών της περιοχής τα πεύκα κατεβαίνουν μέχρι το κύμα.

Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί τις καταγάλανες και παρθένες παραλίες του Παράδεισου, Γρηγοριάτικου, Κουτσουπιάς, Αζάπικου καθώς και τις ακτές εντός του Ν. Μαρμαρά, που τιμώνται κάθε χρόνο με τη γαλάζια σημαία της Ευρώπης για την καθαριότητα της θάλασσας, των ακτών και του περιβάλλοντος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερημονήσι Κέλυφος με τα αγριοκάτσικα, με τον πλούσιο ψαρότοπο και τον υπέροχο βυθό που είναι παράδεισος για φωτογράφους αυτοδύτες.

Αξίζει να επισκεφτείτε τον οικισμό του Παρθενώνα, που αναφέρεται ήδη από τον 10ο αιώνα. Εναλλακτικά αναφέρεται με τα ονόματα Παρθενόπολις, Παρθένι και Παρθενιώνας. Σε όλη τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας ανήκε διοικητικά στο ναχιγιέ του Παζαργκιάχ και φορολογικά στο χάσι του Λόγγου.

Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 πολλοί κάτοικοι συμμετείχαν ενεργά στις διάφορες μάχες. Η κοινότητα εκείνη καταργήθηκε το 1970 και το χωριό εγκαταλείφθηκε, ενώ οι κάτοικοί του πολιτογραφήθηκαν στο Νέο Μαρμαρά.
 
Που να μείνετε:
 
Οργανώστε την απόδραση σας στο Νέο Μαρμαρά και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Hotels Combined.gr
 

Διαμερίσματα Kaplanis House
Από: 55 €
 
Meliton Inn Bungalows
Από: 45 €
 
Sithonia Porto Carras Grand Resort
Από: 103 €