Όλοι έχουμε ανοίξει κάποια στιγμή το ψυγείο μας και γέμισε η κουζίνα με τη δυσωδία της σαπίλας. Την ίδια την οσμή του θανάτου δηλαδή, την οποία κορεάτες ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν με μια βιοηλεκτρική «μύτη» που μπορεί να πιάνει τις δύσοσμες μυρωδιές των χαλασμένων φαγητών. Αλλά και των ανθρώπινων θυμάτων σε φυσικές καταστροφές ή τόπους εγκλήματος! Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο «ACS Nano», οι ερευνητές περιγράφουν ακριβώς πώς δημιούργησαν τη «μύτη». Η χαλασμένη πρωτεΐνη παράγει έναν παράγοντα, την πτωμαΐνη, που είναι αυτή που δίνει τη χαρακτηριστική οσμή του χαλασμένου κρέατος.
Επιστήμονες φτιάχνουν βιοηλεκτρική «μύτη» που εντοπίζει τον… θάνατο
Η οσμή της αποσύνθεσης τροφών και ανθρώπων στο μικροσκόπιο της ανάλυσης
