Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έγραψε στο προσωπικό του ιστιολόγιο τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να φοβάται την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά αντιθέτως να την αξιοποίησει προς όφελος του.
Σύμφωνα με το CNBC, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος σημείωσε πως «απ’ όσα έχουν γραφτεί ως τώρα – και έχουν γραφτεί πολλά – για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης ένα πράγμα είναι σαφές, ότι ουδείς έχει όλες τις απαντήσεις. Κι ένα άλλο πράγμα, που είναι σαφές για μένα είναι ότι το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι τόσο ζοφερό όσο κάποιοι πιστεύουν, ούτε τόσο ρόδινο, όσο άλλοι θεωρούν».
Συγκεκριμένα, πιστεύει ότι ο άνθρωπος πρέπει να θέσει όρια, που θα κάνουν βιώσιμη την ύπαρξη της, όπως έχει συμβεί με άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα. Έτσι, έφερε ως παράδειγμα τα αυτοκίνητα, σημειώνοντας ότι χωρίς κανόνες «θα είχαμε νεκρούς και δυστυχήματα», σε βαθμό που κάποιος δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στο δρόμο.
«Λίγο μετά την εμφάνιση των πρώτων αυτοκινήτων στους δρόμους, έγινε το πρώτο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αλλά δεν απαγορέψαμε τα αυτοκίνητα – βάλαμε όρια ταχύτητας, υιοθετήσαμε πρότυπα ασφαλείας, κανόνες για την άδεια οδήγησης, νόμους για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και άλλους κανόνες», έγραψε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, δεν αρνήθηκε τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει η τεχνητή νοημοσύνη, όπως το deepfake, όπου χρήστες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να φτιάξουν ένα αληθοφανές περιεχόμενο, με στόχο να βλάψουν για προσωπικό όφελος.
Εντούτοις, θεωρεί ότι οι άνθρωποι θα βελτιωθούν ως προς τον εντοπισμό των deepfakes και αναφέρει τους σχετικούς ανιχνευτές που αναπτύσσουν η Ιntel και η DARPA στις ΗΠΑ.