Ο Έλον Μασκ θα πρέπει να καταβάλλει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Twitter, στην περίπτωση που καταγγείλει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων για την εξαγορά της εταιρείας, αναφέρθηκε χθες σε σχετικά έγγραφα.
Ένας από τους όρους για την καταβολή αποζημίωσης από τον Μασκ σχετίζεται με ενδεχόμενη αποτυχία της συμφωνίας, εξαιτίας δυσχερειών μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή περιορισμών σε δανειακή χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη του ποσού της εξαγοράς, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.
Η Twitter ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Μασκ έχει εξασφαλίσει 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια από δανειοδότηση, ενώ παρέχει μία δέσμευση ιδίων κεφαλαίων για 21 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία του Twitter δεν μπορεί να δεχτεί μία πρόταση εξαγοράς από άλλο ενδιαφερόμενο, ενώ θα καταβάλλει την ίδια αποζημίωση για τον τερματισμό της παρούσας συμφωνίας υπό ειδικές συνθήκες, όπως αναφέρεται στα έγγραφα.
Τα έγγραφα αυτά ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η συμφωνία μπορεί να τερματιστεί αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι την 24η Οκτωβρίου. Η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο, προκειμένου να καλυφθούν ειδικοί όροι που σχετίζονται με την τήρηση κανόνων κατά των μονοπωλίων, αλλά και εγκρίσεις αναφορικά με ξένες επενδύσεις.
Ο Μασκ είναι εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, ενώ έκλεισε συμφωνία εξαγοράς του Twitter τη Δευτέρα. Η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του ελέγχου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες, αλλά και παγκόσμιους ηγέτες, στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.
Η συμφωνία του Έλον Μασκ (Elon Musk) να αγοράσει το Twitter τη Δευτέρα 25/4 ενδεχομένως να σημάνει μία νέα εποχή για τον κολοσσό των social media ενώ οι αναλυτές αναφέρουν ότι ενδεχομένως να φέρει και μεγάλες αλλαγές στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Συμπεριλαμβανομένης της πιθανής επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ, της επαλήθευσης κάθε ανθρώπινου χρήστη του ιστότοπου και της μετατροπής της έδρας της εταιρείας σε καταφύγιο αστέγων. Σε κάθε περίπτωση πολλοί κάνουν λόγω για «μια αβέβαιη περίοδο για τον τεχνολογικό γίγαντα»