Η αίτηση είχε κατατεθεί αρχικά τον Ιούλιο του 2008 και χορηγήθηκε στους Jack Dorsey και Christofer Isaac Stone, με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας να περιγράφει ένα σύστημα για την «ανεξάρτητη από συσκευές πολλαπλή επικοινωνία».
«Το σύστημα έχει σχεδιασθεί έτσι ώστε να δέχεται ένα μήνυμα που απευθύνεται σε έναν ή περισσότερους χρήστες-προορισμούς.
Το σύστημα εφαρμόζει τους κανόνες στο μήνυμα με βάση τις πληροφορίες που έχει για τον χρήστη προορισμού, για να προσδιορίσει το είδος των μηνυμάτων, όπως για παράδειγμα Short Message Service (SMS), Instant Message (IM), E-mail, έξοδος σελίδας web (web page output) ή κλήση API (Application Program Interface)», αναφέρεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Το παραπάνω ακούγεται ακριβώς όπως είναι το Twitter, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όποιον θελήσει να φτιάξει ή κατέχει ήδη μία παρόμοια υπηρεσία.
«Όπως πολλές επιχειρήσεις, καταθέτουμε αιτήσεις για πολλές από τις εφευρέσεις μας. Επίσης, σκεφτόμαστε πολύ το πως θα μπορούσαν αυτά τα διπλώματα να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον και για το λόγο αυτό παρουσιάσαμε την Innovator’s Patent Agreement, ώστε να διατηρήσουμε τον έλεγχο αυτών των πατεντών στα χέρια των μηχανικών και των σχεδιαστών», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter στην τεχνολογική ιστοσελίδα TheVerge.
Σίγουρα πάντως, οι υπεύθυνοι του Facebook δε χάρηκαν ιδιαίτερα στο άκουσμα αυτής της πατέντας, αφού και οι ίδιοι χρησιμοποιούν υπηρεσίες αποστολής μηνυμάτων σε πολλαπλούς παραλήπτες.