Πριν λίγο καιρό, κάποιοι ερευνητές είχαν υποστηρίξει πως είχαν εντοπίσει ένα σοβαρό ένα κενό ασφαλείας, που θα μπορούσε δυνητικά να επιτρέψει σε χάκερ να αναλάβουν εξ αποστάσεως τον έλεγχο εκτυπωτών LaserJet της Hewlett-Packard, ακόμα και να προκαλέσουν την υπερθέρμανσή τους.
Η HP είχε κινηθεί γρήγορα και είχε αντικρούσει τους ισχυρισμούς τους, χαρακτηρίζοντάς τους ως ανακριβείς περιγραφές και πως δεν υπήρχε ούτε ένας πελάτης που να έχει αναφέρει κάποιο περιστατικό μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε LaserJet εκτυπωτές της.
Παρ ‘όλα αυτά, η εταιρεία αναγνώρισε ότι υπήρχε πράγματι κάποιο μικρό κενό ασφαλείας το οποίο ίσως να επηρέαζε εκτυπωτές που βρίσκονταν σε κάποιο δημόσιο δίκτυο και δίχως την προστασία firewall και είχαν υποσχεθεί ότι θα επιμελούνταν την επιδιόρθωση αυτού το συντομότερο δυνατό.
Και πράγματι η HP, κρατώντας την υπόσχεσή της, ανακοίνωσε ότι η αναβάθμιση του firmware είναι πλέον διαθέσιμη, ενώ ακόμα και μετά την δημοσιοποίηση της είδησης και πάλι δεν παρουσιαστεί κάποιος πελάτης που να αναφέρει κάποιο περιστατικό μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Οπότε απ’ ότι φαίνεται είτε δεν υπήρξε κάποιος «πυρομανής» χάκερ, είτε όντως το ζήτημα απλά διογκώθηκε για να προκαλέσει.
Η εταιρεία επανέλαβε τη σύστασή της επίσης, του αυτονόητου, ότι επιβάλλεται να θέτουμε και τους εκτυπωτές πίσω από κάποιο firewall καθώς και να απενεργοποιήσουμε την δυνατότητα απομακρυσμένου firmware upgrade σε «εκτεθειμένους» εκτυπωτές όποτε αυτό είναι εφικτό.
Περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις στο proho.gr