Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να σχηματίσει κοινοπραξία με τη Lennox (NYSE: LII), κορυφαίο πάροχο καινοτόμων λύσεων στη βιομηχανία κλιματισμού HVACR. Η συνεργασία αφορά την πώληση συστημάτων HVAC χωρίς αγωγούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η κοινοπραξία φέρνει κοντά τη Samsung, ένα παγκόσμιο και αξιόπιστο brand με 40 χρόνια καινοτόμου τεχνολογίας HVAC, και τη Lennox, έναν βορειοαμερικανικό κατασκευαστή αρχικού εξοπλισμού HVAC (OEM) και ηγέτη στην άμεση διανομή, σε μία συνεργασία που θα παρέχει εξαιρετικές λύσεις θέρμανσης και ψύξης στους πελάτες.

Η Samsung θα κατέχει το 50,1% της κοινοπραξίας, Samsung Lennox HVAC North America, και η Lennox θα κατέχει το υπόλοιπο 49,9%.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να κάνουμε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας, κορυφαίας συνεργασίας στον κλάδο της HVAC με τη Lennox», δήλωσε ο KS Choi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics America. «Η συνεργασία μας, που επικεντρώνεται στη δυναμική των προσφερόμενων προϊόντων και τα δίκτυα πελατών στον αναπτυσσόμενο τομέα θέρμανσης και ψύξης χωρίς αγωγούς, θα φέρει νέες προτάσεις στην αγορά. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε μαζί καινοτόμες τεχνολογίες στο μέλλον». 

Η κοινοπραξία θα διανέμει προϊόντα χωρίς αγωγούς της Samsung στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, όπως επίσης και προϊόντα με την επωνυμία «Lennox powered by Samsung» για τη Lennox, τα οποία θα πωλούνται μέσω των καταστημάτων της Lennox και του δικτύου άμεσων αντιπροσώπων. Η κοινοπραξία θα συνεχίσει να προμηθεύει προϊόντα με την επωνυμία Samsung στους υπάρχοντες διανομείς και αντιπροσώπους της Samsung HVAC στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

«Αυτή η κοινοπραξία αντιπροσωπεύει την ένωση δύο εξαιρετικών εμπορικών σημάτων που κατέχουν ισχυρή θέση στην αγορά και τη βαθιά εμπιστοσύνη των πελατών. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με τη Samsung, καθώς επενδύουμε σε λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας στον τομέα της HVAC», σημείωσε ο Alok Maskara, Διευθύνων Σύμβουλος της Lennox. «Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον αυτής της κοινοπραξίας ως μέρος της αναπτυξιακής μας στρατηγικής».

Εν αναμονή των συνήθων όρων ολοκλήρωσης, η νέα κοινοπραξία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Η Samsung και η Lennox θα διορίσουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Οικονομικό Διευθυντή της κοινοπραξίας, ενώ η έδρα και οι δραστηριότητες της επιχείρησης θα βρίσκονται στο Roanoke του Τέξας.