Η Team USA, η απόλυτη κυρίαρχος του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κατέκτησε το πέμπτο, συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο, με τη συγκεκριμένη ομάδα να βάζει τίτλους τέλους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποδεχθούν στο Λος Άντζελες τους Αγώνες το 2028, με την Team USA να ετοιμάζεται για ριζικές αλλαγές.

Η ανανέωση θα έρθει από τον πάγκο

Ο Στιβ Κερ είναι ο πρώτος που αποχωρεί από την ομάδα ύστερα από τρία χρόνια παρουσίας στο εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ΗΠΑ. Το δρόμο που ανοίγει ο head coach των Ηνωμένων Πολιτειών θα ακολουθήσουν και αρκετοί αστέρες της ομάδας.

The king is out

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του και το 2028, στα 43 του χρόνια, είναι λογικό να μη βρίσκεται στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ίδιο ισχύει και για τον 36χρονο Στεφ Κάρι, ενδεχομένως τον καλύτερο σουτέρ τριών πόντων που έχει αγωνιστεί στον μαγικό κόσμο του NBA.

Ακόμα ένας παίκτης από τα πρώτα βιολιά της Team USA, ο Κέβιν Ντουράντ είναι στα 36. Και μπορεί ο ίδιος να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκεται στο Λος Άντζελες, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι μόνο στο χέρι του ίδιου του power forward.

Το «φρέσκο αίμα»

Είναι δεδομένο πως παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν, ο Κάρι και ο Ντουράντ θα λείψουν όχι μόνο από τους Αμερικανούς, αλλά και από το παγκόσμιο μπάσκετ. Ωστόσο, το κολεγιακό πρωτάθλημα είναι μια δεξαμενή που δεν στερεύει από ταλέντο. Ας δούμε πως θα μπορούσε να μοιάζει το ρόστερ της Αμερικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028.

Στον άσο υπάρχουν οι Τζέιλεν Μπράνσον, ΝτιΆαρον Φοξ, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, Τρέι Γιανγκ, Κέιντ Κάνινγχαμ. Είναι παίκτες που μπορούν να αναλάβουν την οργάνωση.

Στη θέση του σούτινγκ γκαρντ οι Ντέβιν Μπούκερ, Άντονι Έντουαρντς, Τζέιλεν Μπράουν, Όστιν Ριβς, Ταϊρίς Μάξι βρίσκονται σε εξαιρετική ηλικία και όλοι θα είναι πιθανοί υποψήφιοι για μία θέση στη δωδεκάδα.

Στο τρία υπάρχουν ο Τζέισον Τέιτουμ, ο Μικάλ Μπρίτζες, ο Σκότι Μπαρνς και με μια μικρή επιφύλαξη ο Ντουράντ, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Στο τέσσερα υπάρχουν ο Άντονι Ντέιβις, ο Πάολο Μπανκέρο, ο Τσετ Χόλμγκρεν, ο Ιβάν Μόμπλι κι ο Ζάιον Γουίλιαμσον, παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να είναι επιδραστικοί στο παιχνίδι της Αμερικής.

Στο πέντε οι Αμερικανοί υπολογίζουν στον Μπαμ Αντεμπάγιο και από εκεί και πέρα ο Τζάρετ Άλεν και οι νεαροί Τζέιλεν Ντούρεν – Γουόκερ Κέσλερ είναι ψηλοί με μέλλον μπροστά τους.

Το μέλλον

Ο πάουερ φόργουορντ Κούπερ Φλαγκ, που έχει όλα τα φόντα, για να αφήσει εποχή στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, είναι γεννημένος το 2006. Οι φόργουορντ Κάμερον Μπούζερ Έι Τζέι Ντιμπάντσα, γεννημένοι αμφότεροι το 2007, έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν τα διαπιστευτήρια τους με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Είναι δεδομένο πως παρόμοια ομάδα με τόση ποιότητα, εμπειρία και χαρακτήρες θα χρειαστεί να περάσουν κάποια χρόνια για να ξαναδούμε, αλλά είναι σίγουρο πως η Team USA μέχρι το 2028 θα έχει κάνει τα πάντα για να διεκδικήσει το 6ο συνεχόμενο μετάλλιο και 18o συνολικά.