Σε κατάσταση σοκ είναι η αποστολή της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ο λόγος είναι η σύλληψη ενός παίκτη της ομάδας χόκεϊ ανδρών για αγορά κοκαΐνης. Το γεγονός ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Οι υποχρεώσεις της Αυστραλίας στο χόκεϊ ανδρών ολοκληρώθηκαν από την περασμένη Κυριακή (4/8) μετά την ήττα από την Ολλανδία, αλλά η αποστολή εξακολουθεί να απασχολεί τα ΜΜΕ. Όχι για καλό λόγο όμως…

Όπως έγινε γνωστό από τον γαλλικό Τύπο, παίκτης της ομάδας συνελήφθη για την αγορά ενός γραμμαρίου κοκαΐνης, με την εισαγγελία του Παρισιού να αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως «αστυνομικοί που υπήρξαν μάρτυρες αγοροπωλησίας κοκαϊνης στην είσοδο ενός κτιρίου στο 9ο διαμέρισμα (σ.σ. του Παρισιού), τη νύχτα της 6ης προς 7η Αυγούστου, συνέλαβαν τον πωλητή, γεννημένο τον Δεκέμβριο του 2006, και τον αγοραστή, γεννημένο τον Σεπτέμβριο του 1995 στην Αυστραλία».

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε ότι έχει συλληφθεί ένας αθλητής, χωρίς όμως να αναφέρει και τον λόγο, τονίζοντας ότι είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί.