Η Εθνική ομάδα μπάσκετ, μετά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά αφήνει τη Λιλ αναχωρεί για το Παρίσι ενόψει της αναμέτρησης με την Γερμανία (Τρίτη 6/8, 12.00) για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, με την ελληνική αποστολή να αποφασίζει να μείνει σε ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας και όχι στο Ολυμπιακό χωριό.

Η Εθνική Ανδρών ταξιδεύει σήμερα για το Παρίσι (10.30 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση) εν όψει του μεγάλου προημιτελικού των Ολυμπιακών αγώνων με την Γερμανία (Τρίτη 6/8, 12.00) και η προσπάθεια εξασφάλισης των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τα μέλη της ομάδας είναι διαρκής και φέρνει αλλαγές στο αρχικό πρόγραμμα.

Οι πολλές αναφορές δυσλειτουργιών στο Ολυμπιακό χωριό, σε ό,τι αφορά βασικά σημεία της διαμονής των αθλητών που έχουν προκαλέσει παράπονα και αποχωρήσεις, οδήγησαν τη διοίκηση της ΕΟΚ στην απόφαση να κλείσει ξενοδοχείο στο Παρίσι για να καταλύσει η αποστολή και να έχει τις μεγαλύτερες δυνατές ανέσεις.

Ετσι, ο τελικός προορισμός του ταξιδιού στη γαλλική πρωτεύουσα άλλαξε, με στόχο να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα που θα μπορέσει να εμποδίσει την προετοιμασία της ομάδας για το σημαντικό παιχνίδι.

Την ίδια απόφαση έχουν πάρει και άλλες Ολυμπιακές αποστολές και ομάδες, όπως φυσικά και η Team USA των NBAers, πρακτική που ακολουθεί παραδοσιακά σε κάθε Ολυμπιακή διοργάνωση.