Ο Απόστολος Χρήστου τρέλανε την Ελλάδα χαρίζοντάς της το πρώτο μετάλλιο σε πισίνα σε Ολυμπιακούς Αγώνες παίρνοντας το ασημένιο στα 200μ. ύπτιο και μαζί τρελάθηκε και ο ίδιος, από χαρά φυσικά, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις του.

Ο 28χρονος κολυμβητής πραγματικά έγραψε ιστορία με την επιτυχία του στο Παρίσι, καταφέρνοντας έτσι να πάρει και… εκδίκηση για την απώλεια του μεταλλίου για εκατοστά του δευτερολέπτου, πριν τρεις μέρες, στα 100μ. ύπτιο. Και από εκεί άρχισε και τις δηλώσεις του.

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Είναι απίστευτο πραγματικά. Σε τρεις μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο. Τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου», είπε αρχικά ο Χρήστου και στη συνέχεια εξήγησε πώς πήγε η κούρσα.

«Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για το μετάλλιο. Μπήκα δυνατά από την αρχή, εκβίασα τη θέση, έβλεπα ότι ήμουν μπροστά καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας, στο τέλος έχασα δυνάμεις αλλά είχα κερδίσει πάρα πολύ έδαφος από τα 150 μέτρα και γι’ αυτό πρόλαβα να πάρω μετάλλιο».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είπε πως «τα έδωσα όλα, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω την υπέρβαση σήμερα. Τα έδωσα όλα και δικαιώθηκα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100 μέτρα και η δουλειά που έκανα κάλυπτε εν μέρει τα 200 μέτρα. Βρήκα τις δυνάμεις να κολυμπήσω ένα απίστευτο 200άρι σήμερα».