Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι τουρίστες επισκεφθούν το Παρίσι για να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την «πόλη του φωτός» να χρεώνει χρυσάφι για τις υπηρεσίες της.

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Time έγραψε ότι το μέσο κόστος είναι 5.000 δολάρια (περίπου 4.500 ευρώ), υπολογίζοντας μόνο το ξενοδοχείο, τα αεροπορικά και τα εισιτήρια της διοργάνωσης. Αν υπολογιστούν όμως, η μετακίνηση στην πόλη και τα έξοδα για το φαγητό, τότε η τιμή ανεβαίνει αρκετά προς τα πάνω.

Ενδεικτικά, η Αμερικανίδα Janice Moskoff μίλησε στο περιοδικό και ανέφερε ότι πλήρωσε 3.737 δολάρια για αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για την οικογένειά της, ενώ αναμένεται συνολικά να ξοδέψει τουλάχιστον 15.000 δολάρια για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με άτομα από τον τομέα του τουρισμού, η μέση τιμή ενός αεροπορικού εισιτηρίου μετ’ επιστροφής για το Παρίσι ανέρχεται σήμερα στα 827 δολάρια, περίπου 758 ευρώ. Επίσης, η τιμή ενός δωματίου σε ξενοδοχείο 5 αστέρων κόστιζε 931 ευρώ (1006 δολάρια), αν η κράτηση γινόταν έως τις 13 Μαΐου.

Υψηλές τιμές καταγράφονται και στα εισιτήρια των Αγώνων όμως, με το κόστος να αλλάζει αναλόγως με τη φάση του αγωνίσματος (αν είναι τελικός π.χ.), αλλά και με το εάν αγωνίζονται άνδρες ή γυναίκες.

Παραδείγματος χάριν, τα εισιτήρια για τελικό στο μπάσκετ ανδρών είναι 980 ευρώ (1059 δολάρια), σε σύγκριση με την αντίστοιχη φάση στο γυναικείο μπάσκετ, όπου η τιμή είναι 510 ευρώ (551 δολάρια).