Η Εθνική Ελλάδας πήρε μία μεγάλη πρόκριση στον τελικό με την Κροατία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ο Greek Freak δεν έκρυψε τα δάκρυά του, ευχαριστώντας ο κοινό που τον αποθέωνε σε κάθε ευκαιρία μετά την πρόκριση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά το τελικό σφύριγμα των διαιτητών και αφού πήρε τα παιδιά του αγκαλιά για να τα φέρει στο γήπεδο, ξέσπασε σε κλάματα με τον έναν εκ των γιων του να είναι μπροστά του κρατώντας το «εισιτήριο» για το Παρίσι.

Για πρώτη φορά μετά το 2008 η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού νίκησε και την Κροατία με 80-69 στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά.

«Ποτέ δεν μπορούσα να κρυφτώ. Ραντεβού στο Παρίσι» έγραψε λίγες ώρες αργότερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πρώτη του ανάρτηση στο Instagram μετά την πρόκριση της εθνικής μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να ξεσπάει μετά το τέλος του προολυμπιακού τουρνουά αποθεώθηκε από τη FIBA, το ΝΒΑ και τους Μιλγουόκι Μπακς που αναδημοσίευσαν το σχετικό βίντεο.