Δικαστής στη Νεβάδα των Η.Π.Α. υποστήριξε την πρόταση των δικηγόρων του Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον μιας γυναίκας που έκανε μήνυση στον σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, αφού κατήγγειλε πως τη βίασε στο Λας Βέγκας το 2009.

Ο Δικαστής Ντάνιελ Άλμπρεγκτς, κατηγόρησε το δικηγόρο της Κάθριν Μαγιόρκα, Λέσλι Μαρκ Στόβαλ, ότι βάσισε την υπόθεση σε κλεμμένα στοιχεία και διαρροές, τα οποία ήταν προσωπικές συνομιλίες μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και των δικηγόρων του. Αναφέρεται, φυσικά, στα e-mails που αντάλλαξε ο Πορτογάλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο – ο οποίος παρουσιάζεται ως «X» στα έγγραφα – εξήγησε πως η γυναίκα του είπε «όχι και σταμάτα πολλές φορές».

«Η απόρριψη της υπόθεσης της Μαγιόρκα λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς του δικηγόρου της είναι ένα σκληρό αποτέλεσμα», έγραψε στην πρότασή του ο Άλμπρεγκτς προς τη Δικαστή που ακούει την υπόθεση, Τζένιφερ Ντόρσι. «Είναι, όμως, δυστυχώς, η σωστή πράξη που θα εξασφαλίσει την ακεραιότητα της διαδικασίας», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Λας Βέγκας, Πίτερ Κρίστιανσεν, εξέδωσε ανακοίνωση όπου εμφανίστηκε «ικανοποιημένος με τη στάση του δικαστηρίου και τη θέλησή του να εφαρμόσει ακριβώς το νόμο και να απορρίψει την υπόθεση εναντίον του κυρίου Ρονάλντο». Ο Άλμπρεγκτς αναφέρει πως το δικαστήριο δεν έκρινε ένοχο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ υποστήριξε πως ούτε βρήκαν αποδείξεις πως η ομάδα των δικηγόρων του «εκφόβισαν τη Μαγιόργκα ή εμπόδισαν τις αστυνομικές αρχές», όταν εκείνη απέσυρε τις κατηγορίες για κακούργημα και ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό λαμβάνοντας 375.000 δολάρια τον Αύγουστο του 2010. Η Μαγιόρκα από το 2018 επιδιώκει την ανατροπή του αρχικού συμβιβασμού και ζητά 66 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 36χρονος επιθετικός, νικητής του βραβείου Χρυσή Μπάλα πέντε φορές, πρώτος σε γκολ και σε συμμετοχές στην ιστορία του Champions League, αρνήθηκε τις καταγγελίες της Μαγιόρκα. «Ο βιασμός είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και ενάντια σε όσα είμαι και πιστεύω», δήλωσε τον Οκτώβριο του 2018. Το 2019, οι αρχές του Λας Βέγκας υποστήριξαν πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα κατηγορούνταν για κακούργημα. «Έπειτα από την επεξεργασία των πληροφοριών που έχουμε στα χέρια μας, οι καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπορούν ν’ αποδειχθούν. Ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν κατηγορίες», ανέφερε ο Εισαγγελέας της Κλαρκ Κάουντι, Στιβ Γούλφσον τον Ιούλιο εκείνου του έτους.

Η πλευρά του Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρεί πως μ’ αυτή την εξέλιξη – αν και η Μαγιόρκα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει επανεξέταση εντός 14 ημερών – το όνομα του «καθάρισε». Βέβαια, τα ντοκουμέντα του «Der Spiegel» δεν πρόκειται να σβηστούν και είναι εκείνα που προκαλούν ερωτηματικά σε πολλούς, ακόμη και σε σημείο να θεωρήσουν πως διέπραξε το έγκλημα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η φεμινιστική ομάδα «Level Up». Στις 11 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο «CR7» έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά από τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Νιούκαστλ (4-1, με δύο γκολ του), πάνω από το «Ολντ Τράφορντ» πέταξε αεροπλάνο με banner που έγραφε: «Believe Kathryn Mayorga», δηλαδή «Πίστεψε την Κάθριν Μαγιόρκα».