Με τον Μανόλο Χιμένεθ να παραμένει στον πάγκο της ΑΕΚ και για τη νέα αγωνιστική χρονιά, είναι δεδομένο ότι η ομάδα του θα κινηθεί πολύ δραστήρια στην Ισπανία, όσον αφορά την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της. Ήδη ακούστηκαν τα πρώτα ονόματα από την ιβηρική χώρα, με τους Άλβαρο Νεγρέδο και Χόρχε Μπουργκί να είναι εκείνοι που έρχονται στο προσκήνιο.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε σε χθεσινή συνέντευξή του ότι η Ένωση, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τον Αραούχο θα πρέπει να πάρει επιθετικό. Μάλιστα, είπε ότι κοιτάει περιπτώσεις παικτών από την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο να προσεγγίσεις αυτές τις αγορές πλέον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», έχει προταθεί προσωπικά στον Χιμένεθ ο Αλβάρο Νεγρέδο. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στη Σεβίλλη τη σεζόν 2009-2010, ενώ ο παίκτης που ανήκει στη Βαλένθια, αποχώρησε από τη Μίντλεσμπρο μετά τον υποβιβασμό της.

Οι «νυχτερίδες» τον παραχωρούν δανεικό, αρκεί η ενδιαφερόμενη ομάδα να καλύψει μέρος του συμβολαίου του, όπως έκανε πέρσι ο αγγλικός σύλλογος. Το κόστος είναι υψηλό, αλλά υπάρχει ανοικτή γραμμή ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Στα «συν» της ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι ο παίκτης και ο Χιμένεθ εκπροσωπούνται από το ίδιο γραφείο μάνατζερ. Για τον Νεγρέδο, πάντως, υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Γαλατασαράι.

Πάντως, ο ποδοσφαιριστής για τον οποίον αναφέρθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ ότι προσπαθεί να κλείσει η ΑΕΚ από μεγάλη ισπανική ομάδα φέρεται να είναι ο Χόρχε Μπουργκί. Ο 23χρονος εξτρέμ, ο οποίος έχει δανειστεί σε Εσπανιόλ (26 συμμετοχές) και Σπόρτινγκ Χιχόν (32 συμμετοχές) φαίνεται ότι είναι ενήμερος για το «κιτρινόμαυρο» ενδιαφέρον.

Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι είναι μια εύκολη υπόθεση, για τον λόγο που επεσήμανε και ο Χιμένεθ: ότι η Ρεάλ θα προτιμούσε να τον δανείσει ξανά σε ομάδα της Ισπανίας…