Το 2011 θα βρει την ΑΕΚ εντός κυπέλλου αλλά κατά πάσα πιθανότητα χωρίς τον Ράφικ Τζιμπούρ. Το 4-0 επί της Λάρισας και η πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου διατήρησε ζωντανή τη φετινή αγωνιστική περίοδο για την ΑΕΚ. Έχοντας χάσει το πρωτάθλημα και αποχαιρετώντας και την Ευρώπη μετά την ήττα απ’ τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ, για τους κιτρινόμαυρους ήταν απαραίτητο να γυρίσουν από τη θεσσαλική πόλη με τη νίκη, ώστε να μην μπει πρόωρα το οριστικό τέλος στο 2010-11.

Η είσοδος του νέου έτους σε μια εβδομάδα, λοιπόν, θα βρει την Ένωση μέσα στον ένα από τους τρεις στόχους της για φέτος, αλλά θα πρέπει να τη βρει και διαφορετική σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του ρόστερ, ώστε να μπορέσει ο Μανόλο Χιμένεθ να προχωρήσει σιγά-σιγά στη δημιουργία της ομάδας που θέλει. Κι όταν λέμε διαφορετική, εννοούμε την ενίσχυση του ρόστερ και όχι την αποχώρηση κάποιου πρωτοκλασάτου παίκτη της…

Προς την έξοδο ο Τζιμπούρ

Αν υπάρχει τέτοιος που ενδέχεται να αποχωρήσει τον Ιανουάριο από την ΑΕΚ; Ναι, ο Τζιμπούρ. Η ΠΑΕ έχει ανακοινώσει από τις 7 Σεπτεμβρίου τη συμφωνία της με τον διεθνή Αλγερινό επιθετικό για νέο συμβόλαιο, αλλά υπογραφή σε αυτό το νέο συμβόλαιο δεν υπάρχει. Από τον Σεπτέμβριο ως τώρα προαναγγέλθηκε αρκετές φορές η υπογραφή, αλλά τίποτα ακόμη… Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, ο Σταύρος Αδαμίδης δήλωσε σε ιστοσελίδα πως πριν τα Χριστούγεννα ο Τζιμπούρ θα έχει υπογράψει το συμβόλαιο, αλλά τα Χριστούγεννα είναι το Σάββατο και μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο να υπογράψει εντός της Παρασκευής ο «τρομοκράτης».

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως ο Τζιμπούρ όχι μόνο δε θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα πουληθεί κιόλας τον Ιανουάριο, ώστε να μην τον χάσει η ΠΑΕ τσάμπα σε έξι μήνες… Πληροφορίες που για την Ένωση καλό θα είναι να διαψευστούν, γιατί αν όντως ο Τζιμπούρ φύγει άμεσα και ο Ισμαέλ Μπλάνκο εξακολουθεί να περιμένει ένα νέο συμβόλαιο που δεν έρχεται, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για τον Χιμένεθ, σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου του.

Έτοιμοι και όχι δοκιμές…

Ο Ισπανός προπονητής ξέρει ότι έχει δύσκολη αποστολή, αλλά είναι αποφασισμένος να το παλέψει μέχρι θανάτου, όπως είπε πριν λίγες μέρες. Έχοντας και την απόλυτη στήριξη των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, όπως αποδείχθηκε σε αρκετές περιπτώσεις από το βράδυ της περασμένης Κυριακής κι έπειτα, ο Ισπανός περιμένει από τη διοίκηση ότι θα κάνει πράξη τις εισηγήσεις του τον Ιανουάριο, είτε αυτές έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές είτε με το τέλος κάποιων από τους νυν παίκτες της ομάδας.

Τελειωμένοι για την ΑΕΚ πρέπει να θεωρούνται οι Νταντόμο, Πατσατζόγλου, Έντερ και μαζί και ο Γκερέιρο, ενώ σε αυτή τη λίστα παικτών θα μπουν κι άλλοι μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Και μπορεί αυτή τη στιγμή τον ΑΕΚτζή να μην τον ενδιαφέρει πρωτίστως το ποιοι θα έρθουν αλλά το ποιοι θα φύγουν, καθώς έχει βαρεθεί να βλέπει στην αγαπημένη του ομάδα συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν, αλλά για τον Χιμένεθ είναι προτεραιότητα το να δει από τη διοίκηση και τους μετόχους στήριξη με πράξεις και όχι μόνο στα λόγια.

Φρόντισε να ξεκαθαρίσει, άλλωστε, τις απαιτήσεις του αναφορικά με τον μεταγραφικό τομέα, λέγοντας πριν λίγες μέρες ότι οι παίκτες που δοκιμάστηκαν στα Σπάτα, ως τώρα, είναι δεύτερες και τρίτες επιλογές… Ο Χιμένεθ, όμως, θέλει παίκτες-έτοιμους για την 11άδα ώστε να βελτιώσει την ΑΕΚ και καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουν από τη διοίκηση τι μπορούν να κάνουν τον Ιανουάριο και τι όχι.

Γιατί αν δεν μπορέσουν οι διοικούντες να στηρίξουν με πράξεις τον προπονητή που κατάφεραν να φέρουν στην Ένωση, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να πετύχει στην πράξη και ο ίδιος. Και οι ευθύνες δε θα είναι δικές του…

Πηγή: gazzetta.gr