Ο Αρτούρ Ντίας Σοάρες από την Πορτογαλία, ο οποίος είναι στην κατηγορία elite, θα είναι ο διαιτητής του κυριακάτικου (30/4) ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, το οποίο θα κρίνει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το ποια εκ των δύο ομάδων θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Τα πράγματα είχαν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν στις προηγούμενες αγωνιστικές των πλέι οφ της Stoiximan Super League, μέχρι που οριστικοποιήθηκε ότι η υπόθεση-τίτλος αφορά τους πράσινους και τους κιτρινόμαυρους.

Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος και το αποτέλεσμα της αναμέτρησής τους ενδέχεται να κρίνει τα πάντα, με την ΚΕΔ να ανακοινώνει ότι ο διαιτητής του ντέρμπι θα είναι ο elite Αρτούρ Ντίας Σοάρες. Από εκεί και πέρα, βοηθοί θα είναι οι Πέδρο Ριμπέιρο και Πάουλο Σοάρες, 4ος διαιτητής ο Ευαγγέλου και στο VAR θα είναι οι Τιάγκο Μαρτίνς και Φωτόπουλος.

Τα αποτελέσματα του Πορτογάλου με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο Αρτούρ Ντίας Σοάρες θα διευθύνει αγώνα της ΑΕΚ, με τις προηγούμενες δύο να έχουν πάει καλά για την Ένωση: Νίκη με 2-1 επί του Άρη στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 2020, νίκη και επί της Βόλφσμπουργκ, στην Ευρώπη, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, είχε ηττηθεί με 1-0 από τον Ολυμπιακό τον Νοέμβριο του 2020 στο μοναδικό παιχνίδι του με διαιτητή τον Πορτογάλο που θα είναι την Κυριακή στη Λεωφόρο.