Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε και δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη Euroleague και δείχνει να βρίσκει και πάλι ρυθμό στη διοργάνωση. Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ξεπέρασε με 82-71 την Μπάγερν Μονάχου εκτός έδρας και διατήρησε το απόλυτο μακριά από το γήπεδό του – τέσσερις επιτυχίες σε ισάριθμα ματς.

Μετά την λήξη του ματς, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, αλλά και γενικά με την απόδοση της ομάδας του υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχουν αυτές εκτός έδρας νίκες.

«Είχαμε το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι, αλλά περιμέναμε πως η Μπάγερν θα επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς. Εκμεταλλεύτηκε το κακό μας δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο της επιτρέψαμε να κάνει πολλά πράγματα λόγω της κακής μας άμυνας. Είχαν επτά επιθετικά ριμπάουντ και μείωσαν στο σκορ στο ημίχρονο στους έξι πόντους. Όμως, η αρχική μας 5άδα σκόραρε 27 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και αυτό ήταν πολύ σημαντικό στο να ελέγξουμε ξανά το παιχνίδι», υποστήριξε ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Μετά προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε την ενέργεια της Μπάγερν και να αποφύγουμε να δεχτούμε κάποια τρίποντα που επιχείρησαν. Τελικά, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, η οποία είναι πολύ σημαντική, γιατί ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες στη Euroleague. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι όλες οι ομάδες έχουμε αντιμετωπίσει είναι σπουδαίες».

Ο Ολυμπιακός μετράει νίκες εναντίον της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπασκόνια εκτός έδρας.

Φαλ: Όλα αρχίζουν από την άμυνα

Από τη μεριά του ο σέντερ του Ολυμπιακού, Μουσταφά Φαλ, δήλωσε για την εμφάνιση της ομάδας του στη Βαυαρία: «Το παιχνίδι είχε ομοιότητες με εκείνο που παίξαμε κόντρα στην Μπασκόνια. Μπήκαμε πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα. Είναι δύσκολη ομάδα η Μπάγερν Μονάχου, δεν τα παρατάει ποτέ και προσπαθήσαμε να μείνουμε μπροστά και τα καταφέραμε».

Έπειτα, τόνισε: «Παίζαμε λίγο στατικά και εγωιστικά, άλλες φορές εκπληκτικά. Όλα αρχίζουν από την άμυνα. Χάναμε σουτ αλλά μέναμε στο ματς. Σίγουρα, πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς για να κερδίζουμε εκτός έδρας και είμαστε χαρούμενοι με αυτό». Τέλος μίλησε και για τον Σάσα Βεζένκοφ που έκανε νέο ρεκόρ καριέρας με 43 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. «Κάθε σουτ του έμπαινε μέσα, ξέρει ναι κινείται χωρίς την μπάλα και έχει υψηλό μπασκετικό IQ», δήλωσε.