Μια πληροφορία που έφτασε στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσουν τα σχέδια ομάδας κρατουμένων για απόπειρα απόδρασης – πιθανότατα με ομηρία σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε έφοδος αστυνομικών σε πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και σφαίρες.

Στο σχέδιο εμπλέκονται δεκάδες κρατούμενοι, διαφόρων εθνικοτήτων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για το πώς βρέθηκε το πιστόλι μέσα στις φυλακές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 5 Απριλίου 2025, επιχείρηση σε πτέρυγα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν -μεταξύ άλλων- πιστόλι και φυσίγγια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, με τη συνδρομή των επιχειρησιακών ομάδων της ανωτέρω Διεύθυνσης, προχώρησαν σε έρευνα σε κοινόχρηστο χώρο κελιού, όπου στο εσωτερικό ηλεκτρικής συσκευής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι,
  • γεμιστήρας με 15 φυσίγγια,
  • αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ηρεμιστικού φαρμάκου, συνολικού μικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων, εντός πακέτου τσιγάρων,
  • κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM, φορτιστής κινητού τηλεφώνου και ζευγάρι ασύρματα ακουστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν 20 έγκλειστοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος για -κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί ναρκωτικών και του νόμου σχετικά με τα μέτρα διασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης σε συνδυασμό με ηθική αυτουργία.

Το όπλο που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως».