Ένας από τους εκλεκτούς του «Αγώνα κατά της φτώχειας» θα είναι και ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος θα φορέσει και πάλι τη φανέλα του Ολυμπιακού και μιλάει για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Γάλλος παλαίμαχος άσος μίλησε στον Πρωταθλητή για την επιστροφή του στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποιο πόστο στον Ολυμπιακό.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα…

-Πως αισθάνεσαι που βρίσκεσαι και πάλι στην Ελλάδα;
«Είναι πάντα χαρά για μένα να επιστρέφω στην Ελλάδα και στην Αθήνα, να συναντώ τους οπαδούς της ομάδας, να επισκέπτομαι το Στάδιο Καραϊσκάκης και να βλέπω φίλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε αυτό το φιλικό φιλανθρωπικό παιχνίδι. Και μόνο ότι θα παίξω σε αυτό το ματς και στο Καραϊσκάκη είναι κάτι το ξεχωριστό. Τον Ολυμπιακό θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου και τον κόσμο του ακόμα περισσότερο».

– Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν πάρει πολύ «ζεστά» το παιχνίδι της Τρίτης, το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για τον σύλλογο όσο και γενικά για την Ελλάδα.

«Φυσικά. Όλοι μιλάμε για την παγκόσμια κρίση, η οποία έχει αγγίξει και την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή ταλαιπωρεί την Ιρλανδία. Πιστεύω πως πρέπει να υποστηρίζουμε τέτοιες ενέργειες. Αρκετός κόσμος έχει κατέβει στους δρόμους, κάτι το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό. Όλοι μας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως τα πάντα μπορεί να συμβούν και έχουμε την υποχρέωση να βοηθάμε σε ανάλογες περιπτώσεις. Και είναι σημαντικός ο λόγος που γίνεται αυτό το παιχνίδι».

– Σήμερα θα ξαναφορέσεις την ερυθρόλευκη φανέλα. Μάθαμε ότι ζήτησες να παίξεις μόνο με τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια αυτό;
«Θα παίξω και με τις δύο ομάδες. Ο Ζιντάν και ο Ρονάλντο με προσκάλεσαν να αγωνιστώ σε αυτό το παιχνίδι και μόλις έμαθα πως ο αντίπαλος θα είναι ο Ολυμπιακός, αμέσως ζήτησα να αγωνιστώ και με τα χρώματα της παλιάς μου ομάδας. Σίγουρα αποτελεί τιμή για μένα να παίξω για το Θρύλο, αλλά θα πρέπει να τιμήσω και την πρόσκληση του Ζιντάν».

– Έχεις παρακολουθήσει το νέο Ολυμπιακό; Τον Ολυμπιακό του Ριέρα, του Ρόμενταλ, του Ιμπαγάσα και των άλλων νέων παικτών που έχουν έρθει;
«Έχω παρακολουθήσει μερικά παιχνίδια, αν και περισσότερο έχω ενημερωθεί από ανθρώπους που παρακολουθούν τον Ολυμπιακό από κοντά. Πιστεύω πως οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές είναι αυτό που λέμε «βάσεις» για μια ομάδα. Γνωρίζω πως ο κ. Βαλβέρδε σκοπεύει να χτίσει την ομάδα πάνω σε αυτούς τους παίκτες και πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος προπονητής είναι μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό, αφού ξέρει να δουλεύει και να φτιάχνει ομάδες. Πρέπει να τον βοηθήσουμε να κάνει καλά τη δουλειά του για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, το γνωρίζουμε. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός, μέχρι στιγμής, τα πηγαίνει αρκετά καλά και είναι στο σωστό δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου».

– Ποια είναι η άποψή σου για τον Ερνέστο Βαλβέρδε;

«Δουλεύει πολύ καλά με το υλικό που έχει στα χέρια του. Πιστεύω πως ο κάθε προπονητής αυτό σκοπεύει. Να αξιοποιεί την ομάδα του. Μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ, όμως μέχρι τώρα έχει την ευκαιρία να αφοσιωθεί αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις, στο πρωτάθλημα, με σκοπό φυσικά την κατάκτηση του τίτλου».

– Τα τελευταία χρόνια ακούμε συχνά πως ο Κριστιάν γυρίζει στον Ολυμπιακό, από μια άλλη θέση. Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο στο μυαλό του;
«Φυσικά και θα είμαι πάντα ανοικτός σε μια πρόταση από πλευράς Ολυμπιακού. Όλοι γνωρίζουμε πως θα ήθελα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Φυσικά πρώτα θα πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση το πόστο που ενδεχομένως θα αναλάμβανα και τη δουλειά που θα έπρεπε να έκανα. Φυσικά και ελπίζω να συνεργαστούμε και πάλι με τον Ολυμπιακό, μέχρι τότε όμως, ότι ακούγεται ή ακουγόταν ήταν απλώς φήμες και επίσημα δεν είχα μιλήσει ποτέ γι αυτό το θέμα».

Πηγή: gazzetta.gr