Ο Κακιούζης θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λε Μαν με στόχο την κατάκτηση τίτλων, ενώ ο προπονητής του εξήγησε ότι η οικονομική κρίση τον ώθησε μακριά από την Ελλάδα.

Ο 34χρονος φόργουορντ ξεκίνησε προπονήσεις με τη Λε Μαν τη Δευτέρα, αλλά δεν θα αγωνιστεί στο αποψινό ματς για το Eurocup με την Ούνιξ. Ο Κακιούζης θα ντεμπουτάρει την Παρασκευή για το γαλλικό πρωτάθλημα στο ματς με τη Βιλερμπάν και όπως εξήγησε, «αισθάνομαι καλά. Έκανα προετοιμασία με την Μπαρτσελόνα και από τη στιγμή που επέστρεψα στην Ελλάδα έκανα προπονήσεις με την ΑΕΚ. Ήρθα για να βοηθήσω, είτε για 5, 10, 15 ή περισσότερα λεπτά».

Σχετικά με την απόφαση του να αγωνιστεί για μια ακόμα φορά στο εξωτερικό, ο Κακιούζης τόνισε σε δηλώσεις του στην «LeMainelibre» ότι «η Λε Μαν είναι μία ιστορική ομάδα στη Γαλλία και ήρθα εδώ για να κατακτήσω τίτλους.

Ακόμη και αν έχει κάνει μέτριο ξεκίνημα στο γαλλικό πρωτάθλημα, είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και πιστεύω πως θα ανέβουμε. Στο Eurocup το ξεκίνημα μας ήταν καλύτερο. Η ομάδα είναι αθλητική, κάτι που διαπίστωσα στους περυσινούς αγώνες της Λε Μαν με τον Άρη».

Σύμφωνα με τον προπονητή του, Τι Τζέι Τζάκσον ο Κακιούζης «δεν βρήκε ομάδα στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία περιορίζει αρκετά τις δυνατότητες των ομάδων. Το οικονομικό ζήτημα είναι για εκείνον μετά από τέτοια καριέρα δευτερεύον, επειδή έψαχνε ένα σταθερό αθλητικά περιβάλλον».

Πηγή: gazzetta.gr