Ο Νταβίντ Φουστέρ είναι μαζί με τον Α. Παπαδόπουλο οι μόνοι παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν παίξει 13 σερί ματς στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή την πλήρη εμπιστοσύνη του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τον στηρίζει με κάθε τρόπο.

Ο παίκτης που έχει καθιερωθεί σε ρόλο κρυφού φορ έχει 1054 λεπτά συμμετοχής. Έχει βάλει τρία γκολ, εκ των οποίων το ένα με πέναλτι κατά της Καβάλας. Έχει 1 ασίστ, 75 πάσες, 8 κλεψίματα και78 λάθη.

Ουσιαστικά αποτελεί έναν αμυντικό χαφ στην επίθεση. Είναι ο πρώτος… κόφτης. Ο άνθρωπος που θα πιέσει τους αντίπαλους αμυντικούς, που θα επιδιώξει να κλέψει μπάλες και που θα βγάλει μπαλιές. Έχει αρκετά τρεξίματα ενώ είναι και μαχητής. Επίσης υπάρχουν στιγμές που προσπαθεί να οργανώσει την επίθεση αλλά και να απειλήσει με σουτ.

Είναι σαφές πως ο Φουστέρ δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη μεγάλη ντρίμπλα ή τη σπουδαία… μπούκα. Με άλλα λόγια, δεν έχει τόσο καλή τεχνική κατάρτιση. Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα βγάλει τη μεγάλη φάση. Πρόκειται πιο πολύ για ένα ποδοσφαιρικό… εργαλείο.

Υπάρχει πάντως πολύς κόσμος που θεωρεί πως είναι λάθος να παίζει τόσο πολύ ο Φουστέρ. Η άποψη που διατυπώνεται είναι πως δεν πρόκειται για έναν παίκτη που όντως μπορεί να κάνει τη διαφορά και πως θα ήταν προτιμότερο να αγωνίζεται στη θέση του είτε ο Ιμπαγάσα είτε ο Φετφατζίδης και απλά αυτός να αποτελεί… συμπλήρωμα…

Στο μεταξύ αναφορά στο… «σωτήρα» του Ολυμπιακού, όπως χαρακτήρισε τον Νταβίντ Φουστέρ, έκανε τη Δευτέρα η ισπανική εφημερίδα Marca. Όπως έγραψε στο σάιτ της η Marca, ο Ισπανός Νταβίντ Φουστέρ ήταν εκείνος που έσωσε τον Ολυμπιακό στην Καβάλα με το πέναλτι που εκτέλεσε. Ένα πέναλτι που έδωσε το νικηφόρο αποτέλεσμα στους Πειραιώτες. Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά και στους άλλους ισπανούς παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πηγή: gazzetta.gr