Δύο θέσεις απέμεναν για να κλείσει η 8άδα του φετινού Champions League και αυτές που τις πήραν τελικά είναι η Βιγιαρεάλ και η Τσέλσι. Οι Ισπανοί άντεξαν στην πίεση της Γιουβέντους στο Τορίνο και με τρία γκολ από το 78′ ως το 92′ πέτυχαν θρίαμβο με 3-0, την ίδια ώρα που οι Άγγλοι επικρατούσαν της Λιλ και στη Γαλλία με 2-1, στη ρεβάνς της νίκης τους με 2-0 στο Λονδίνο, κλειδώνοντας την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Με το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ να έχει καταργηθεί, το 1-1 στην έδρα της Βιγιαρεάλ δεν έδινε κανένα πλεονέκτημα στη Γιουβέντους. Οι δύο ομάδες έπρεπε να νικήσουν για να προκριθούν και οι Ιταλοί έδειχναν έτοιμοι να το κάνουν, αφού ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Βλάχοβιτς, είχε τον έλεγχο αλλά δεν είχε γκολ, με αποτέλεσμα όλα να δείχνουν πως η παράταση ήταν αρκετά πιθανό σενάριο. Στο τελευταίο 15λεπτο, όμως, άλλαξαν όλα!

Στο 78′ η Βιγιαρεάλ κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Κοκλέν από τον Ρουγκάνι και ο Μορένο έκανε το 0-1, διαλύοντας ψυχολογικά τους Ιταλούς, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια: 0-2 στο 85′ από την κοντινή προσπάθεια του Τόρες μετά την εκτέλεση κόρνερ, 0-3 στο 92′ με νέο πέναλτι, του Ντανζούμα αυτή τη φορά για χέρι του Ντε Λιχτ!

Προχωράει παρά τα προβλήματα η Τσέλσι

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Τσέλσι είχε σαφές προβάδισμα μετά τη νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και πήγε στην έδρα της Τσέλσι για να σφραγίσει την πρόκριση. Και ακριβώς αυτό έκανε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 38′ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιλμάζ μετά το χέρι του Ζορζίνιο, αντέδρασε όμως και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το πλασέ του Πούλισικ μετά την ασίστ του Ζορζίνιο, για να πάρει τελικά και τη νίκη με το γκολ του Αθπιλικουέτα στο 71′, μετά το γύρισμα του Μάουντ.