Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μπει με το δεξί στους ομίλους της Ευρωλίγκας στην υδατοσφαίριση ανδρών, την Τετάρτη (1/12), όμως του δίνεται η ευκαιρία να βρεθεί ξανά σε τροχιά πρόκρισης. Η ήττα από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία στην πρεμιέρα του Γ’ ομίλου δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν αναμενόμενη, αφού οι Καταλανοί θεωρούνταν στα μέτρα της ελληνικής ομάδας και σίγουρα όχι από τις ομάδες που θα έκαναν τη ζημιά. Ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν από τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου με κατεβασμένα τα κεφάλια, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους για το εισιτήριο της οκτάδας, δεδομένης της δυναμικότητας των υπολοίπων ομάδων που υπάρχουν στο γκρουπ.

Το θετικό για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι ότι οι δύο επόμενοι αγώνες θα διεξαχθούν στο κολυμβητήριο του Πειραιά, γεγονός που δίνει ένα παραπάνω πλεονέκτημα στο συγκρότημα του Βαγγέλη Πάτερου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση γίνεται αυτομάτως πιο εύκολη.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ερχόμενη Τετάρτη (1/12) για την 2η αγωνιστική την Μπούντβα, την ομάδα που το 2009 του στέρησε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, γνωρίζοντας ότι η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του. Η νίκη επί του Πανιωνίου στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής επανέφερε τα χαμόγελα και ανέβασε την ψυχολογία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο εν όψει της δύσκολης συνέχειας, τα προβλήματα όμως παραμένουν…

Ο Βαγγέλης Πάτερος θα έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του πλην του αρχηγού Νίκου Δεληγιάννη, ο οποίος τραυματίστηκε πριν από την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και πιθανότατα θα απουσιάσει.

«Δύσκολα τα πράγματα»

Στην επικείμενη αναμέτρηση αναφέρθηκε ο Γιώργος Ντόσκας, ο οποίος σχολίασε: «Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για εμάς. Δίνουμε τον πρώτο αγώνα στην έδρα μας, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Θα το παλέψουμε και θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Θέλουμε τη νίκη, για να διατηρήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης. Τα πράγματα είναι δύσκολα απ’ όλες τις απόψεις. Και λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, και γιατί η Μλάντοστ είναι μία ισχυρή ομάδα, που φέτος έχει ενισχυθεί αρκετά και παρουσιάζεται φαβορί για την Ευρωλίγκα», είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής περιφερειακός.

Και κατέληξε: «Μπορεί μαθηματικά να μην κρίνεται ακόμα τίποτα, θεωρώ όμως ότι με άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, τα πράγματα για εμάς στον όμιλο δυσκολεύουν αρκετά και οι πιθανότητες πρόκρισης λιγοστεύουν σημαντικά. Αγωνιστικά, θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και 100% συγκέντρωση σε όλους τους τομείς και λίγο παραπάνω στην άμυνα, καθώς η Μλάντοστ διαθέτει δύο μεγάλους παίκτες, τον Χίνιτς και τον Ουντόβιτσιτς».

Για την κροατική ομάδα τα λόγια είναι περιττά. Επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, με ακόμη έξι ευρωπαϊκά τρόπαια στη συλλογή της (δύο Κυπελλούχων, ένα LEN Trophy και τρία Σούπερ Καπ), και επίσης δέκα φορές πρωταθλήτρια Κροατίας και άλλες έξι στην τότε ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Η περσινή αποτυχία και ο αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων αλλά και η απώλεια του πρωταθλήματος από τη Γιουγκ πείσμωσε τους ανθρώπους του συλλόγου, οι οποίοι το Σεπτέμβριο συμφώνησαν με τον κορυφαίο ίσως πολίστα στον κόσμο, τον Σέρβο Βάνια Ουντόβιτσιτς.

Η Μλάντοστ ξεκίνησε φέτος από τη Β΄ προκριματική φάση της Ευρωλίγκας, όπου τερμάτισε πρώτη με τρεις νίκες στον όμιλο του Βερολίνου, ενώ στην πρεμιέρα της φάσης των «16» επιβλήθηκε στο Ζάγκρεμπ της επίσης πολύ ισχυρής Παρτιζάν με 10-8. Στην Αδριατική Λίγκα η Μλάντοστ βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με δώδεκα βαθμούς έπειτα από πέντε αγώνες, ενώ το περασμένο Σάββατο έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό της, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, την οποία νίκησε 13-8 στο Ζάγκρεμπ.

Στο άλλο ματς του Γ΄ ομίλου, η Παρτιζάν του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου υποδέχεται στο Βελιγράδι την Μπαρτσελόνα.

Το πρόγραμμα

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο)-Ζέγκεντ (Ουγγαρία) 1/12
Βάσας (Ουγγαρία)-Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο) 1/12
Η Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Πρίμορατς Κότορ 3, Ζέγκεντ 1, Βάσας 1, Γιάντραν Χέρτσεγκ
Νόβι 0.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Προ Ρέκο (Ιταλία) 1/12
Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία)-Μπούντβα (Μαυροβούνιο) 1/12
Η Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Προ Ρέκο 3, Μπούντβα 3, Βοϊβοντίνα 0, Σπαρτάκ
Βόλγκογκραντ 0.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1/12
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1/12
Η Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Μλάντοστ Ζάγκρεμπ 3, Μπαρτσελόνα 3, Ολυμπιακός 0,
Παρτιζάν Βελιγραδίου 0.

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Εγκερ (Ουγγαρία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 1/12
Πριμόριε Ριέκα (Κροατία)-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) 1/12
Η Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 3, Μπαρτσελονέτα 3, Έγκερ 0, Πριμόριε
Ριέκα 0.

πηγή: gazzetta