Το «ταβάνι» της Ρεάλ Μαδρίτης σε μισθούς για τη σεζόν 2021-22 είναι 739,1 εκατομμύρια ευρώ όπως ανακοίνωσε η La Liga.

Αυτό αποδεικνύει πως η «βασίλισσα» έκανε εξαιρετική οικονομική διαχείριση στην εποχή της κρίσης που προκάλεσε στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου η πανδημία του COVID-19, αλλά παράλληλα δημιουργεί και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ιδίως από τη στιγμή που στελέχη του συνεταιρισμού που διοικεί τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου, αναφέρουν πως το επόμενο καλοκαίρι θα μπορούσε να κάνει παραπάνω από μια μεγάλες μεταγραφές – με λίγα λόγια να μην πάρει μονάχα τον Κιλιάν Μπαπέ, αλλά και τον άλλο λαμπρό αστέρα της νέας γενιάς, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Πέραν της «σφιχτής» πολιτικής της στις μεταγραφές, η Ρεάλ Μαδρίτης παραχώρησε ποδοσφαιριστές για σημαντικά ποσά αυτό το καλοκαίρι με τις πωλήσεις του κεντρικού αμυντικού Ραφαέλ Βαράν (50 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους) και του μέσου Μάρτιν Όντεγκααρντ (45 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους) να ξεχωρίζουν. Επίσης αποχώρησε κι Σέρχιο Ράμος που αμειβόταν με περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αυτές οι κινήσεις της επέτρεψαν να έχει 270,6 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα για να επενδύσει σε μισθούς ποδοσφαιριστών. Το ποσό αναμένεται ν’ αυξηθεί αφενός επειδή άνοιξε και πάλι το γήπεδο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και φιλοξενεί κόσμο και αφετέρου γιατί λήγουν τα συμβόλαια των Γκάρεθ Μπέιλ (30 εκατομμύρια ευρώ «μεικτά»), Μαρσέλο (16 εκατομμύρια ευρώ) και Ίσκο (14 εκατομμύρια ευρώ).

Θα απελευθερώσει άλλα 60 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, που μπορεί να γίνουν 76, αν φύγει κι ο Λούκα Μόντριτς το καλοκαίρι του 2022. Σα να μην έφταναν αυτά, σ’ ένα χρόνο από τώρα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα της ανακατασκευής του γηπέδου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συλλόγου θα αποφέρει ετησίως έσοδα που θα ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει λεφτά για να πάρει τον Μπαπέ και τον Χάαλαντ μαζί», ανέφερε πρόσφατα ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας. Ο πρώτος πέραν ενός συμβολαίου που θα αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ θα αξιώσει, λογικά, το μεγαλύτερο μπόνους υπογραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου και υπολογίζεται περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Όσο για το δεύτερο, μεταξύ της μεταγραφής του από τη Ντόρτμουντ, της αμοιβής του, τις προμήθειες των εκπροσώπων του, αλλά και την υψηλή φορολόγηση στην Ισπανία θα βγει κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό ποσό σε περίπτωση που υπογράψει 5ετές συμβόλαιο.