Οι σχέσεις των δύο δεν είναι οι καλύτερες και αυτό είναι γνωστό. Ο Πάβελ Νέντβεντ από τη μια ήταν πρώτα παίκτης της Λάτσιο και μετά της Γιουβέντους και από την άλλη ο Φραντσέσκο Τότι είναι για μια εικοσαετία η σημαία της Ρόμα.

Μιλάμε για ομάδες με μεγάλη ποδοσφαιρική αντιπαλότητα και έχθρα που, όμως, αυτό από μόνο του δεν φτάνει για να εξηγήσει την απόσταση μεταξύ τους. Το… τάκλιν του Νέντβεντ στον Τότι «Εκείνος ποτέ δεν έπαιξε σε μια ομάδα τόσο μεγάλη όπως η Γιουβέντους και για αυτό δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνει να δουλεύει κανείς για έναν σύλλογο τόσο σημαντικό» και η ανάλογη συνέχεια «Αν στη δική μου ομάδα, στην έκτη αγωνιστική κάποιος δήλωνε «θα τερματίσουμε δεύτεροι» και αυτός που το είπε είναι ο αρχηγός της, δεν ξέρω αν θα παρέμενε με το περιβραχιόνιο στο χέρι», δηλώσεις που έκανε ο Τσέχος στην τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας που ξεκίνησε 11 χρόνια πριν.

Δεκέμβριος 2003. Ο Τότι είναι ανάμεσα στους φιναλίστ για τη Χρυσή Μπάλα, βραβείο που καταλήγει στον Τσέχο. «Για μένα δεν το άξιζε» -είχε πει τότε ο αρχηγός της Ρόμα- «Θα έπρεπε να το κερδίσει κάποιος άλλος, κάποιος που το παιχνίδι του προκαλεί ενθουσιασμό και διασκεδάζει».

Αυτό ήταν το… ορεκτικό απλώς της δήλωσης, στην οποία προέβη ο καπιτάνο των Ρωμαίων εναντίον του Νέντβεντ τον Φεβρουάριο του 2006. Ρόμα και Γιουβέντους είναι αντιμέτωπες στο Κύπελλο Ιταλίας, ένα σκληρό φάουλ από πίσω του Νέντβεντ στον Τότι προκαλεί σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ρωμαίο να σχολιάζει έπειτα: «ένα φάουλ κακοπροαίρετο, είναι μεγάλος προβοκάτορας». Η απάντηση τότε στα λεγόμενα του κάπτεν ήρθε διαμέσου του μάνατζερ του Τσέχου, Μίνο Ραϊόλα: «Ο Τότι κάνει το λιοντάρι μονάχα στο “Ολίμπικο”».

Περισσότερα θέματα για το ιταλικό ποδόσφαιρο και τους οπαδούς στο tifosi.gr