Τη Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται απόψε (21:00, Novasports 2) ο Παναθηναϊκός, στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής της Euroleague. Κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Όντεντ Κάτας αφού υπήρξε παίκτης και προπονητής της ισραηλινής ομάδας.

Το «τριφύλλι» προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες με Άλμπα Βερολίνου, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, την ώρα που η αντίπαλός του μετρά τρία σερί εκτός έδρας αντίστοιχα αποτελέσματα. Η ελληνική ομάδα δεν θέλει απλά να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί, αλλά να πάρει και… εκδίκηση για την ήττα με 89-81 στον πρώτο γύρο.

Στην ουσία, Παναθηναϊκός και Μακάμπι δεν διατηρούν ελπίδας για παρουσία στην οκτάδα της διοργάνωσης αυτήν τη σεζόν. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει ρεκόρ 11-15 στη Euroleague, ενώ ο Παναθηναϊκός 9-17.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το «τριφύλλι» δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος είναι ανέτοιμος, ενώ αποθεραπεύτηκε πλήρως και επανήλθε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Υπενθυμίζεται ότι, ο Σέρβος είχε κάνει μυθικό παιχνίδι στον πρώτο γύρο, έχοντας πετύχει 39 πόντους με 14/22 εντός παιδιάς, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Μη διαθέσιμος φυσικά και ο Τι Τζέι Μπρέι.

Ο Όντεντ Κάτας, που ανδρώθηκε μπασκετικά στην Μακάμπι, θα αισθάνεται αμήχανα απέναντι στον σύλλογο του Τελ Αβίβ, καθώς έχει θητεύσει και με τις δύο ιδιότητες του τόσο στην «ομάδα του λαού» όσο και στον Παναθηναϊκό.

Ως παίκτης με την Μακάμπι κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Ισραήλ και 2 Κύπελλα, ενώ στον Παναθηναϊκό αναδείχτηκε 2 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης το 2000, πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι στον τελικό απέναντι στη Μακάμπι, στην οποία διετέλεσε προπονητής της Μακάμπι τις σεζόν 2007-08 και 2014-15.